­ Verdien 40 licentiepunten tijdens Dressage Masters Limburg - KNHS

Verdien 40 licentiepunten tijdens Dressage Masters Limburg

Geplaatst op 05 februari 2018

Op 31 maart aanstaande wordt de eerste editie van de Dressage Masters Limburg georganiseerd op De IJzeren Man in Weert. Tijdens dit event kunnen instructeurs en juryleden 40 licentiepunten verdienen.

Toptrainers aan het woord
De organisatie van dit evenement is in handen van Inge en Mia Coenen, Leontien Raijmakers, Niels Bax, Bjorn van Kessel en Rudy Tegels. Samen zijn zij al maanden met de voorbereidingen bezig. Het publiek krijgt die dag diverse clinics gepresenteerd en ook vindt er volop interactie tussen publiek en de trainers plaats. De organisatie kan met grote trots een aantal zeer vooruitstrevende coaches presenteren. Zo zal niemand minder dan Sven Rothenberger die dag zorg dragen voor 2 bijzondere clinics. Datzelfde geldt voor één van de bekendste Nederlandse dressuurtrainsters, Tineke Bartels. Beide zullen met diverse ruiters in de ring vertellen over hun manier van trainen en waar in bepaalde oefeningen aandachtspunten liggen.

Van ponyruiter tot Sönke Rothenberger
Steeds is er 1 ruiter in de ring, waarbij er gestart wordt met een ponyruiter en vervolgens loopt het niveau alleen maar op. In de tweede clinic verschijnt er bij Sven Rothenberger zijn eigen zoon en internationaal topruiter Sönke Rothenberger met een jong baard in de piste. De tweede clinic van Tineke is op Grand Prix niveau met ook een bekende Grand Prix-combincatie in de piste. Naast deze twee trainers zal ook Piet Raijmakers een presentatie verzorgen. Piet gaat op geheel eigen wijze duidelijk maken hoe noodzakelijk het is om topsport en ondernemen met elkaar te combineren. Na deze clinics is er een zeer interactief programma samengesteld, waarbij het publiek via de smartphone kan meedoen aan de discussie.

Educatie en gezelligheid
Inge Coenen: ‘We zijn echt ontzettend blij dat we meteen al voor de eerste editie deze 3 toptrainers aan ons evenement hebben weten te verbinden. Daarmee presenteren we het eerste jaar al een heel speciaal programma voor het publiek’. De doelgroep voor het evenement zijn dressuurruiters en trainers. De KNHS kent voor het evenement ook 40 licentiepunten toe aan instructeurs en juryleden. Ook andere dressuurliefhebbers zijn uiteraard die dag van harte welkom om te komen genieten van de dressuursport. ‘Het programma is zeer afwisselend en we kleden de IJzeren Man op een heel gezellige manier aan. Educatie en gezelligheid staan tijdens de Dressage Masters Limburg namelijk voorop’, aldus medeorganisator Bjorn van Kessel.

Kaartverkoop
In verband met de organisatie en indeling van de hal is het alleen mogelijk om kaartjes vooraf te kopen. Kaarten kosten € 55,- en bestellen is mogelijk door een mail te sturen naar dressagemasterslimburg@outlook.com. Het programma start op zaterdag 31 maart om 14.30 uur met de ontvangst en duurt tot ’s avonds 20.00 uur. In de pauze en na afloop is er voldoende mogelijkheid om in het speciaal gecreëerde horecagedeelte iets te eten en te drinken. Ook zullen er in de hal diverse standhouders aanwezig zijn.

Maximum aantal bezoekers
Via de facebookpagina Dressage Masters Limburg wordt iedereen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. De organisatie is er van overtuigd dat dit een zeer bijzonder evenement gaat worden. Het aantal plaatsen is gelimiteerd dus er zit een maximum aan het aantal bezoekers. Iedereen die aanwezig wil zijn, doet er dan ook verstandig aan om snel kaartjes te bestellen. Zorg dat je er bij bent op 31 maart aanstaande op De IJzeren Man in Weert!

Bron: Dressage Masters Limburg

Alle bijscholingen in MijnKNHS.nl

Wil je weten waar meer bijscholingen zijn? Kijk in de Opleidingen & Activiteitenkalender in MijnKNHS.nl en zoek op Bijscholing. 

Categorie: bijscholing, licentiepunten, HI-licentie, HO-licentie

Ander Nieuws

  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  • Instructeurs opgelet: 31 december einde HI licentieperiode
    Instructeurs opgelet: 31 december einde HI licentieperiode