­ Vergadering voltigeforum 14 december 2017 - KNHS

Vergadering voltigeforum 14 december 2017

Geplaatst op 06 februari 2018 in Voltige

Op donderdag 14 december kwam het voltigeforum bijeen op het KNHS-centrum in Ermelo. Het forum verwelkomt in deze vergadering Ronald Loffeld als nieuw forumlid. In deze vergadering zijn de voorgestelde reglementswijzigingen afgerond, kijkt het forum terug op een geslaagde finale van de KNHS-voltige cup en zijn de deelnamevoorwaarden voor de Hippiade voltige besproken. Hieronder worden de belangrijkste punten uit de vergadering kort toegelicht.

Nieuw forumlid: Ronald Loffeld
Op zondag 26 november 2017 vond de algemene ledenvergadering van de KNHS Voltigevereniging plaats. Tijdens deze vergadering werd Ronald Loffeld door de leden gekozen als nieuw forumlid. Ronald volgt hiermee Heleen van Wingerden op. Sinds de oprichting van het forum heeft Heleen zich ingezet als forumlid voor de voltigesport in Nederland. Het forum kijkt terug op een prettige samenwerking.     

Reglementswijzigingen 2018
De voorgestelde reglementswijzigingen zijn in deze vergadering nogmaals besproken en afgerond. Het forum stelt voor om volgend jaar enkele kleine wijzigingen door te voeren o.a. om het reglement te verduidelijken rondom het starten in de klasse BB en B. Daarnaast is de overgang van de klasse Z solo naar de klasse ZZ solo is een aandachtspunt. De technische test blijkt voor sommige voltigeurs een te hoge drempel. De voorgestelde wijzigingen worden ter goedkeuring voorgelegd aan het KNHS-bestuur. Na goedkeuring worden ze gepubliceerd op www.knhs.nl

Kampioenschapsreglement 2018
Binnen het forum is nagedacht over een andere voorwaarden voor deelname aan de Hippiade voltige. De voorgestelde wijzigingen zijn uitgewerkt en in de vergadering besproken. Al vele jaren zijn de voorwaarden voor deelname aan de Hippiade voltige in grote lijnen gelijk gebleven. Het forum heeft nagedacht over andere voorwaarden om het kampioenschap een nieuw impuls te geven. 

Finale KNHS-voltige cup 2017
Op woensdagavond 3 januari heeft de finale van de KNHS-Voltige Cup 2017 plaats gevonden tijdens IICH Groningen. Het forum kijkt terug op een geslaagde finale. Het concours heeft een prachtige ambiance en de zeer goed gevulde tribunes maakten het zeer sfeervol. Voor de voltigeurs en hun paarden een hele belevenis. Via verschillende wegen zijn positieve reacties binnen gekomen.

Over het voltigeforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de voltigesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumvoltige@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/voltigeforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen.

Foto: Carola Sneekes op Outdoor Gelderland in 2017, (c) Arnd Bronkhorst

 

Categorie: verslag voltigeforum, voltigeforum

Ander Nieuws

  • Afvaardiging EK Voltige Junioren en Young Vaulters bekend
    Afvaardiging EK Voltige Junioren en Young Vaulters bekend
  • Data Regiokampioenschappen 2022
    Data Regiokampioenschappen 2022
  • Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
    Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt