­ Verslag forum Aangespannen Sport 24 september - KNHS

Verslag forum Aangespannen Sport 24 september

Geplaatst op 01 oktober 2018 in Aangespannen sport en KNHS

Tijdens deze vergadering stonden o.a. de volgende zaken centraal:

 • Handhaving van het wedstrijdreglement tijdens de wedstrijden
 • Opleiding voor nieuwe juryleden uitrollen
 • Individueel jureren met ondersteuning van tablet

Het forum heeft uitvoerig gesproken over het feit dat het belangrijk is dat de KNHS-officials de wedstrijdreglementen tijdens wedstrijden ook handhaven. Wanneer dit onvoldoende gebeurt ontstaan er vervelende incidenten die de sfeer tijdens de concoursen niet ten goede komen. Door komend seizoen strikter te gaan handhaven moeten het zo zijn dat de algehele houding en gedragingen in de baan van deelnemers en grooms weer beter wordt. Hier is tijdens de bijeenkomst/bijscholing met de federatievertegenwoordigers en juryleden Aangespannen Sport ook nadrukkelijk over gesproken.

De kandidaat juryleden hebben inmiddels ter voorbereiding op de opleiding twee praktijkdagen gehad. Momenteel wordt de laatste hand gelegd, door de opleiders (welke door de disciplineverenigingen zijn aangewezen), aan de het lesmateriaal en zal dit najaar/komende winter de opleiding uitgerold worden.

Het forum is positief over het individueel jureren met ondersteuning van tablets. Wel overweegt het forum om enkele aanpassingen door te voeren voor seizoen 2019. Zoals o.a. het anonimiseren van de juryleden op het scherm en het gebruik alleen te verplichten wanneer een organisatie voor alle drie de rassen nationale rubrieken uitschrijft. Tijdens de komende bijscholing zal het gebruik van de tablets ook met de juryleden geëvalueerd worden.

Ter voorbereiding op het seizoen 2019 zal er weer een bijeenkomst georganiseerd worden met de  concoursorganisaties. Tijdens deze bijeenkomst wil het forum o.a. overleggen of het mogelijk is om geen Aangespannen Sport rubrieken meer te plannen voor 10 uur en om richtlijnen afspreken ten aanzien van het losrijterrein.

 

Foto: Arnd

Categorie: forum aangespannen sport

Ander Nieuws

 • Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
  Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Verslag springforum 5 juli 2021
  Verslag springforum 5 juli 2021