Verslag forum Aangespannen Sport 26 februari 2018

Geplaatst op 19 maart 2018 in Aangespannen sport

Het forum Aangespannen Sport kwam op 26 februari voor het eerst bijeen dit jaar. Handhaving van het wedstrijdreglement tijdens de wedstrijden, het uitrollen van een opleiding voor nieuwe juryleden, de doorstroming van juryleden van regionaal naar nationaal niveau en/of het uitbreiden van hun jurybevoegdheid met een extra ras(-type) waren belangrijke bespreekpunten tijdens deze forum bijeenkomst.

Het forum heeft uitvoerig gesproken over het feit dat het belangrijk is dat de KNHS-officials de wedstrijdreglementen tijdens wedstrijden ook handhaven. Wanneer dit onvoldoende gebeurt ontstaan er vervelende incidenten die de sfeer tijdens de concoursen niet ten goede komen. Door komend seizoen strenger te gaan handhaven moet dit bijdragen aan de algehele houding en gedragingen in de baan van deelnemers en grooms. Hier is tijdens de bijeenkomst met de federatievertegenwoordigers Aangespannen Sport ook nadrukkelijk over gesproken. Tevens zal hier tijdens de, nog te plannen, bijscholing van de juryleden ook de aandacht naar uitgaan.

Ondanks het beperkte aantal aanmeldingen voor de juryopleiding heeft het forum besloten toch de opleiding voor nieuwe juryleden door te laten gaan. Dit omdat het noodzakelijk is dat er nieuwe aanwas komt. Het forum gaat nu in overleg met de afdeling Opleidingen, de opleiding inhoudelijk vormgeven.

Het forum heeft besloten dat zij aan het einde van ieder seizoen bepalen welke juryleden er in aanmerkingen komen voor doorstroming van regionaal naar nationaal niveau. De juryleden die hiervoor in aanmerking komen, krijgen hiervan binnenkort bericht. Tevens is er gekeken of er juryleden zijn die nog niet alle rassen(-type) mogen jureren. Ook hiervoor zijn door het forum juryleden aangewezen die hier binnenkort over geïnformeerd worden. Zij kunnen dan de module van het desbetreffende ras(-type) volgen van de nieuwe opleiding om deze jurybevoegdheid te verkrijgen.

Categorie: forum aangespannen sport

Ander Nieuws

  • Sportheld Anne Meuldendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
    Sportheld Anne Meuldendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
  • Kort verslag springforum 2 september 2019
    Kort verslag springforum 2 september 2019
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden