­ Verslag recreatiesportforum 30 januari 2018 - KNHS

Verslag recreatiesportforum 30 januari 2018

Geplaatst op 13 maart 2018 in Buitenrijden

Op dinsdag 30 januari kwam het recreatiesportforum bijeen op het KNHS-centrum in Ermelo. Na een rondje door de regio’s en districten ging het forum weer met veel enthousiasme aan de slag. Hieronder worden de belangrijkste punten kort toegelicht.

In de zomer van 2017 is er een enquête gehouden onder de bestuursleden die zich bezig houden met recreatie in de regio’s en mendistricten, regioconsulenten en portefeuillehouders. De vergaderingen in het land leverde veel input en ideeën op. Het rondje in het land is in november afgesloten met een landelijke bijeenkomst bij Van der Valk Hotel ‘De Cantharel’. Door alle input heeft de afdeling Recreatie voor 2018 haar focuspunten vastgesteld.

Focuspunten
De ontwikkeling van een online platform samen met HV Polo, lanceren van de buitenrij app, het ontwikkelen van modules over veilig en vaardig buitenrijden en samen met de regioconsulenten maken wij ons sterk voor het openhouden van de Nederlandse natuur voor ruiters en menners. Daarnaast gaat de KNHS ook aan de slag om het hippisch toerisme meer te promoten en de recreatieve events in het land te stimuleren.

Adopteer je bos
Buitenrijden is de meest populaire vorm van paardensport in Nederland. Gelukkig hebben wij in Nederland duizenden kilometers aan ruiter- en menpaden die uitermate geschikt zijn voor het maken van fantastische buitenritten. De natuur in Nederland staat echter onder grote druk. We zien knelpunten rondom de toegankelijkheid en het onderhoud van buitenrijgebieden bij zowel terreineigenaren als ruiters en menners. Met Adopteer je Bos vragen we paardensporters niet om geld te geven, maar om mee te helpen met het onderhoud van hun favoriete buitenrijgebied. Meer informatie vind je op www.knhs.nl/adopteerjebos

Recreatieve events
De KNHS wil meer aandacht besteden aan de recreatieve evenementen in ons land. Verenigingen of bedrijven die aangesloten zijn bij de KNHS of FNRS, die leuke events organiseren die ook toegankelijk zijn voor publiek of andere deelnemers, kunnen informatie hierover sturen naar recreatie@knhs.nl. Wij publiceren gaan deze evenementen publiceren op onze recreatiekalender.

Over het recreatiesportforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het recreatiesportforum wordt nagedacht over het implementeren en ontwikkelen van nieuwe recreatieve activiteiten, maar een heel belangrijk thema is het openhouden van de Nederlandse natuur voor iedereen  Een heel actueel thema voor paardensporters die graag buitenritten maken. Behalve openhouden en vernieuwen van ruiter en menroutes willen we ook dat de routes aaneengesloten kunnen worden. Bereikbaarheid, veiligheid en trailer vriendelijke parkeerplaatsen horen daar ook bij.

Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan via www.knhs.nl/recreatiesportforum contact op met de portefeuillehouder recreatiesport in jouw regio of mendistrict en bespreek ze.

 

Ander Nieuws

  • PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
    PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
  • Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
    Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
  • Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard *Video*
    Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard *Video*