Vierspanmenners winnen in Valkenswaard

Geplaatst op 27 mei 2018 in Mennen & para

De Nederlandse vierspanmenners hebben in Valkenswaard de landenwedstrijd gewonnen. Op een tweede plaats was IJsbrand Chardon de beste Nederlander in de individuele wedstrijd.

Het Nederlandse team bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Peter de Ronde nam in Valkenswaard direct bij de dressuur al de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. In het individuele klassement was de Australiër Boyd Exell oppermachtig. Exell is al enige jaren in Valkenwaard gevestigd, hij was niet alleen de beste in de wedstrijd, hij was ook de gastheer van het prachtige evenement. 

Goede test
IJsbrand Chardon, de uiteindelijke nummer twee van het eindklassement, besloot pas kort voor de wedstrijd in Valkenswaard van start te gaan om een nieuw paard te proberen. Iets wat heel goed verliep en waar de gelouterde menner dan ook heel blij mee was. In de dressuur en marathon kwam Chardon op de tweede plaats en in de afsluitende vaardigheid was hij de beste.
Koos de Ronde won ondanks een flinke fout in hindernis 3 de marathon en kwam op de vierde plaats individueel. Ook voor Koos de Ronde was de wedstrijd een prima gelegenheid om een en ander te proberen. Hij veranderde naar tevredenheid iets aan de opstelling van zijn paarden en in de marathon ging hij met een nieuwe marathonwagen van start.

Wereldbeker
In Valkenswaard waren ook punten te verdienen voor het Indoor wereldbekerseizoen. Met hun resultaten verdiende Chardon en De Ronde de nodige felbegeerde punten voor dit klassement.

Tweespannen
De zege in de wedstrijd voor de tweespannen die in Valkenswaard verreden werd ging naar de Duitser Lars Schwitte. Op een knappe tweede en derde plaats kwamen Geert Dijkhof en Tristan Verheijen.

Uitslag CAIO Valkenswaard
1. Boyd Exell (Aus), 142.46
2. IJsbrand Chardon (Den Hoorn), 152.78
3. Edouard Simonet (Bel), 155.95
4. Koos de Ronde (Zwartewaal), 157.63

Alle uitslagen zijn hier te vinden

Foto IJsbrand Chardon door Krisztina Horvath

 

Ander Nieuws

  • KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
    KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
  • Samenwerking levert WK-zilver op voor Oranje tweespannen, Stan van Eijk brons
    Samenwerking levert WK-zilver op voor Oranje tweespannen, Stan van Eijk brons
  • Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij
    Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij