­ Vreugdetranen bij M/C kampioene Siebrecht Leijenaar - KNHS

Vreugdetranen bij M/C kampioene Siebrecht Leijenaar

Geplaatst op 24 maart 2018 in Springen

De tranen vloeiden rijkelijk over de wangen van Siebrecht Leijenaar nadat ze met haar pony Comer Grey Lad kampioene M springen categorie C is geworden.

“Op de Friese kampioenschappen is het nooit gelukt en nu op de Nederlandse win ik. Ik ben zo trots.” Siebrecht was de eerste van de vier aan start in de barrage en reed een hele strakke, snelle barrage. Alleen Simon Redder, eerder op de dag al kampioen in het L/AB, was ruim sneller. Maar bij hem viel een balk op de laatste hindernis, waardoor hij met Jay’s Lisa als vierde eindigde.

“Ik had nog sneller gekund”, vertelt kampioene Siebrecht. “Maar hij schoot een keer door waar ik een wending wilde maken. Dit is mijn eerste grote kampioenschap dat ik win. Ik wil nog naar het Z met deze pony en dan misschien wel naar het volgende kampioenschap. Daarna gaat ze naar mijn zusje. Ik heb al een D-pony, maar die is pas vier en heb ik nog niet op wedstrijd gestart.” 

Siebrecht traint met haar moeder Anna Dijkstra. “Ze heeft zelf ook gereden en verder heb ik eigenlijk geen vaste trainer”, vertelt de twaalfjarige amazone uit Hurdergaryp, die in de eerste klas van het Havo/VWO zit.

Amber Kijk in de Vegte deed een goede poging met haar voorzichtige pony Captain Jack, maar reed de wendingen iets ruimer en deed er daardoor bijna twee seconden langer over dan Siebrecht. Julia Vermue pakte het brons met een goed springende Bailey.

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse M cat. C Hartog prijs
1. Siebrecht Leijenaar (Hurdegaryp) - Comers Grey Lad, 0/0/33.52
2. Amber Kijk In De Vegte (Wijhe) - Captain Jack, 0/0/35.42
3. Julia Vermue (Marknesse) - Bailey, 0/0/37.39

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Ander Nieuws

  • Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg
    Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021