­ WEG Tryon 2018: Kür op muziek gecanceld - KNHS

WEG Tryon 2018: Kür op muziek gecanceld

Geplaatst op 15 september 2018 in Dressuur & Para , Eventing

Vanwege de komst van orkaan Florence is het programma van de FEI Wereldruiterspelen drastisch aangepast. Vanaf zaterdag einde middag wordt veel overlast verwacht van wind en regen. Het volledige programma op zondag is inmiddels geannuleerd naar aanleiding van de laatste weersvoorspellingen. In eerste instantie zou de kür op muziek verhuizen van zondag naar maandag. Maar in overleg met de Chef 'd Equipes, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten. Voor Nederland zou Edward Gal met GLOCK's Zonik N.O.P. aan de start verschijnen.

Chef 'd Equipe Maarten van der Heijden licht de beslissing toe: "De Europese dressuurpaarden vliegen maandag terug en er is geen mogelijkheid om deze planning te wijzigen. Het is absoluut onverantwoord om deze paarden anderhalf uur na een prestatie op het vliegtuig te zetten. In het belang van de paarden is in gezamenlijkheid besloten om de kür af te gelasten."  Ook de optie om de wedstrijd binnen te laten verrijden, in de hal waar ook de reining plaatsvindt, bleek niet haalbaar. Het was niet mogelijk om tijdig de bodem daarvoor in orde te hebben.

De eventingpaarden vliegen dinsdag naar huis. De afsluitende springubriek voor de eventers wordt nu maandag verreden in plaats van zondag. Het gewijzigde tijdschema volgt zo spoedig mogelijk. Op dit moment worden op het terrein nog steeds volop voorbereidingen getroffen voor de komst van Florence, die vooral zaterdagnacht en zondag voor veel overlast zal zorgen in Tryon.
Florence is inmiddels afgezwakt naar een tropische storm, maar zal naar verwachting voor zeer veel wateroverlast gaan zorgen.

Foto Edwrad Gal door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
    Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar