­ Wereldbekerfinale met pieken en dalen voor Smolders - KNHS

Wereldbekerfinale met pieken en dalen voor Smolders

Geplaatst op 15 april 2018 in Springen

Na de finaleronde in Parijs is Harrie Smolders teruggezakt naar een 17e plek in de eindstand van de FEI Wereldbekerfinale. Met Emerald wist hij de topvorm van vrijdag helaas niet vast te houden.

"Hij was niet helemaal hetzelfde als vrijdag: iets minder gretig en scherp," reageert Harrie Smolders na afloop van de eerste manche van de finaleronde. "Emerald geeft zoveel energie, dat kost best even om weer te recupereren. Dat zie je vandaag een beetje terug. De driespong sprong hij al iets vlak in en toen kon ik hem niet meer genoeg in balans krijgen voor de middelste hindernis. Tot en met vijf ging het nog wel goed, maar na het lijntje door het midden liep het iets uit m'n handen."

Ook in de tweede manche kreeg de combinatie teveel dure strafpunten: 
"Het zit er op. Hij leek in de tweede ronde in het begin wel beter, maar in die wending viel hij wat naar binnen en kon ik hem niet mooi om mijn binnenbeen heen houden. Daar kreeg ik een fout en toen was Emerald ook niet meer gefocust op de volgende hindernis en besloot ik een extra rondje te rijden. Als ik er heel goed voor had gestaan had ik dat misschien anders opgelost. Ik hoop dat het de volgende keer weer beter gaat, van 'hero naar zero' gaat snel in onze sport. Emerald krijgt nu lekker even vakantie en volgende week ga ik met Don VHP naar Shanghai." 

Lees hier het nieuwsbericht van vrijdag.

Titel Madden met Nederlands tintje
De Amerikaanse Beezie Madden won met de hengst Breitling LS de wereldbeker. Een overwinning met een oranje tintje want de zoon van Quintero kwam via Jeroen Dubbeldam in de stallen van Madden. Net als Simon waar de 54-jarige amazone vijf jaar geleden de wereldbeker won. Madden en Breitling kregen alleen in de laatste omloop een balk, wat de zege niet in gevaar bracht. Maddens landgenoot Devin Ryan won het zilver met de KWPN'er Eddie Blue (v. Zirocco Blue). Het brons ging naar de Zweed Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou.

Uitslag FEI World Cup Jumping Final:
1. Elizabeth Madden (USA) met Breitling LS, totaal 4 pnt
2. Devin Ryan (USA) met Eddie Blue, totaal 6 pnt
3. Henrik von Eckermann (SWE) met Toveks Mary Lou, totaal 8 pnt
17. Harrie Smolders (Grobbendonk, Bel) met Emerald, totaal 29 pnt

Bekijk hier het volledige eindklassement.

Foto: Hippofoto.be

Categorie: wereldbekerfinale

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023