­ Wereldbekerkwalificatie mennen bij Jumping Indoor Maastricht - KNHS

Wereldbekerkwalificatie mennen bij Jumping Indoor Maastricht

Geplaatst op 21 april 2018 in Mennen & para

De internationale paardensportbond FEI heeft voor het komende seizoen één van de wereldbekerkwalificaties mennen toegewezen aan Jumping Indoor Maastricht (JIM). Met de komst van de vierspannen is Nederland komende seizoen gastheer voor een derde discipline die een wereldbeker tour kent. JIM staat in 2018 van 23 tot en met 25 november op de agenda.

Tijdens de topconcoursen Jumping Amsterdam (dressuur en springen) en Dutch Masters / Indoor Brabant (dressuur) komen de beste ruiters al naar Nederland voor de wereldbekerkwalificaties. Het wereldbeker circuit van de menners was al enige jaren geleden voor het laatst in Nederland. Met de komst van de menners naar JIM heeft nu een derde Nederlands hippisch topevenement een wereldbekerkwalificatie op het programma staan.

Limburg als menparadijs
Frank Kemperman, directeur van JIM is uiteraard zeer verheugd met de toewijzing van de internationale paardensport bond FEI. ʺIk ben verheugd dat wij in Maastricht nu een FEI World Cup wedstrijd voor de vierspannen naar Nederland hebben kunnen halen. Nederland is al jaren de absolute nummer 1 bij het mennen en nu kunnen we de beste menners van de wereld in eigen land aan het werk zien tijdens een spectaculaire indoorwedstrijd.Dankzij de ondersteuning van de Provincie Limburg en de Stad Maastricht is het mogelijk om dit te realiseren en JIM nog attractiever te maken. Met de internationale menwedstrijden in de Peelbergen en de World Cup in het Mecc in Maastricht is Limburg nu wel echt het menparadijs geworden.ʺ

Prachtige aanvulling
“De Nederlandse vierspanrijders behoren tot de absolute wereldtop, dat we nu weer een wereldbekerkwalificatie in eigen land hebben is geweldig”, laat ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS weten. “Het vierspanmennen is een prachtige en spectaculaire sport om naar te kijken. In het buitenseizoen hebben we al vele mooie internationale evenementen op de kalender staan in Nederland. Indoor hebben we het enkele jaren zonder wereldbeker moeten doen, dat JIM dit jaar gastheer is van de menners is een prachtige aanvulling.”

Meer over Jumping Indoor Maastricht op www.jumpingindoormaastricht.com

Ander Nieuws

  • Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
    Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
  • Sterk team naar WK Vierspannen
    Sterk team naar WK Vierspannen
  • Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen
    Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen