­ Wereldtop neemt deel aan 70ste CHIO Rotterdam - KNHS

Wereldtop neemt deel aan 70ste CHIO Rotterdam

Geplaatst op 12 juni 2018 in Dressuur & Para , Springen

Van 21 tot en met 24 juni wordt het beroemde CHIO Rotterdam verreden. Vandaag maakte de organisatie het mooie deelnemersveld bekend dat zich heeft aangemeld voor deze jubileum editie.

Eerder werden al de Nederlandse teams bekend die dit jaar aan het CHIO Rotterdam deelnemen, meer daarover lees je hier.

Hieronder het bericht van het CHIO Rotterdam

Vandaag zijn de deelnemers bekend gemaakt van de jubileumeditie van het CHIO Rotterdam, dat van 21 t/m 24 juni a.s. voor de 70ste keer plaatsvindt in het sfeervolle Kralingse Bos in Rotterdam. Met de Longines FEI Nations Cup Jumping of the Netherlands en de FEI Nations Cup Dressage op het programma gebruiken veel ruiters en bondscoaches dit CHIO Rotterdam als voorbereiding op de Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar en de FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para- Dressuur volgend jaar in Rotterdam. Naast de hippische wereldtop en vele paardensportliefhebbers heeft ook het bedrijfsleven het 70ste CHIO Rotterdam omarmd.

"Het CHIO Rotterdam is met 70 jaar weliswaar het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam, toch zijn we nog springlevend! Wereldwijd behoren we tot de beste hippische evenementen en we werken er met onze medewerkers, partners, sponsoren en vrijwilligers keihard aan om die positie nog lang te behouden. Voor iedereen willen we onze 5* status waarmaken," zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. "Tegelijkertijd gebruiken we deze editie van het CHIO Rotterdam als voorbereiding op de drie Europese Kampioenschappen die volgend jaar augustus hier plaats vinden. "

"Over acht dagen start hier in ons Rotterdam stadion en InterChem stadion in het Kralingse Bos de absolute wereldtop," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "We zien een enorme belangstelling voor ons evenement. De kaarten voor de Kür op Muziek op zaterdagavond en de Longines FEI Nations Cup Jumping op zondag zijn nu al zo goed als uitverkocht en de andere dagdelen zijn ook erg in trek. Ook het bedrijfsleven heeft wederom op grote schaal gekozen voor de hospitality van onze unieke evenement. En wat het extra mooi maakt, onze sponsoren zijn het evenement ongelooflijk trouw. Al vele jaren kunnen we rekenen op hoofdsponsor Rabobank en een groeiende groep Legacy Partners waarvan Dura Vermeer met een sponsorhistorie van 70 jaar de oudste is en BMW Kalfsbeek en BWM Breeman, Hunter Douglas / Luxafles en Boels Rental de nieuwste zijn. Met mooie en vooral trouwe sponsoren zoals deze heeft het CHIO Rotterdam een gezonde basis. "

Springen
Op de wisseling in het programma waarbij de Longines Grand Prix nu op vrijdagavond plaatsvindt en de Longines FEI Nations Cup Jumping of the Netherlands op zondagmiddag, wordt positief gereageerd. We hebben straks een geweldig spannende slotmiddag met acht zeer sterke landenteams van Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland," zegt directeur sportief springen, Yves Houtackers. "Met o.a. de huidige nummer één van de wereld Harrie Smolders (NED), regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (NED) en Europees Kampioen Peder Fredricson (ZWE) hebben we de crème de la crème van de wereldspringtop hier aan start. Ook de uitbreiding van het springprogramma met de internationale U25 rubriek voor jonge springruiters valt erg in de smaak. Deze groep ruiters grijpt de kans om in onze ambiance te rijden met beide handen aan!"

Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers aan het springen:
CSIO 5*

CSIU 25

Dressuur
Zijn collega, directeur sportief dressuur Laurens van Lieren, ziet ook een grote belangstelling vanuit de dressuurwereld voor het jarige CHIO Rotterdam. "Niet alleen Nederland heeft een zeer sterk team opgesteld voor de FEI Nations Cup Dressage. Ook de teams van Zweden met o.a. Patrick Kittel en Tinne Vilhelmson Silfven, Groot-Brittannië met bijvoorbeeld Lara Butler en Micheal Eilberg, de Verenigde Staten met o.a. Ashley Holzer en Steffen Peters en de teams van België, Frankrijk en Duitsland gaan ons volgende week mooie sport bezorgen tijdens de CDIO 5* rubrieken. Tijdens de Kür op Muziek mag ik dit jaar samen met muzikaal fenomeen Ernst Daniel Smid het commentaar verzorgen. Dat wordt vast leerzaam voor ons allemaal. Daarnaast gaan we heel veel aankomende toppers zien in de CDI 3* rubrieken, die zijn dit jaar meer dan de moeite waard. Voor onze eigen regio is de CHIO Zuid-Holland Cup natuurlijk weer een hoogtepunt, de finalisten zijn in ieder geval bloedfanatiek aan het trainen."

Kijk hier voor een overzicht voor de deelnemers aan de dressuurrubrieken:
CDIO5* / CDI3*

CDIU25

Naast het sportieve programma zijn er weer mooie shows in de piste en leuke stands en horeca in het promodorp en het gezellige Stroodorp. Voor de jeugd verzorgen Hofplein Rotterdam en Horse Creatives weer een fantastische show op zondagochtend en is het weer vier dagen feest in het Indofin Kinderdorp.

Het bedrijfsleven maakt volop gebruik van de uitstekende hospitality mogelijkheden en kiest ook meer en meer voor inhoudelijke bijeenkomsten gedurende het evenement.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsport evenement van Rotterdam. Sinds 2011 is Rabobank Rotterdam de trotse hoofdsponsor van dit evenement. Van donderdag 21 juni t/m zondag 24 juni 2018 vindt het CHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos. Sportieve hoogtepunten zijn de Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de InterChem Grand Prix Kür op Muziek (dressuur). Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium. De tijdwaarneming en data handling van al onze rubrieken is in handen van Official Time keeper Longines.

Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Aan de jeugd wordt ook gedacht, voor hen is er een speciaal jeugdprogramma met als thema Amerika, het Indofin Kinderdorp met leuke activiteiten en optredens en het Scholenplan voor basisschoolkinderen uit Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.

Foto Harrie Smolders door Hippofoto

Categorie: FEI Nations Cup, CHIO Rotterdam

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2