­ Wereldtop springruiters verzamelt zich in Valkenswaard - KNHS

Wereldtop springruiters verzamelt zich in Valkenswaard

Geplaatst op 02 augustus 2018 in Springen

Van 10 tot en met 12 augustus strijkt de wereldtop van de springruiters neer in Valkenswaard voor de Longines Global Champions Tour. Het is de traditionele afsluiter van het wedstrijdseizoen bij Tops International Arena.

Het publiek kan in Valkenwaard gaan genieten van paardensport op het allerhoogste niveau, maar ook van wedstrijden voor jonge paarden en CSI1*/CSI2* combinaties.

Deelnemers
De gehele Nederlandse top zal aanwezig zijn op de terreinen van Tops International Arena en proberen een graantje mee te pikken uit de ongelofelijk grote prijzenpot van ruim 700.000 euro: De nummer 1 van de wereld Harrie Smolders, vorig jaar overall winnaar van de LGCT en dit seizoen op een tweede plaats in de LGCT Ranking, Leopold van Asten, Maikel en Eric van der Vleuten, Frank Schuttert, Gerco Schröder, Gert-Jan Bruggink, Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling.
Ook België stuurt zijn sterkste ruiters naar Valkenswaard, waaronder de gebroeders Nicola en Olivier Philippaerts, Gregory Wathelet, Jos Verlooy, Niels Bruynseels, Pieter Devos en Constant Van Paesschen.
Edwina Tops-Alexander, momenteel op een derde plaats in de LGCT Ranking, zal uiteraard ook aan de start verschijnen op haar eigen terrein. Andere grote namen die deze drie dagen te zien zullen zijn: Eric Lamaze (CAN), Roger-Yves Bos (FRA), Scott Brash en Michael Whitaker uit Groot Brittannië, Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Ludger Beerbaum en Marcus Ehning voor Duitsland, Rolf-Göran Bengtsson (SWE), Europees Kampioen Peder Fredricson (SWE), Kent Farrington (USA) en Jessica Springsteen (USA).

Programma
Hoogtepunt in het programma is Longines GCT Grand Prix op zaterdagavond. Op zondagmiddag hebben de jonge paarden hun finales en wordt het evenement afgesloten met een vijf sterren 1.50m.

Terrasjesweer
De weerberichten voorspellen prachtig weer, vol zon en niet te warm. Prima weer voor de paarden, maar ook voor de toeschouwers om te flaneren over het ‘Place du Concours’ met haar terrasjes en winkeltjes.

De prestigieuze Longines Global Champions Tour telt 16 topevenementen inclusief de finale in Doha, Qatar, dat wordt gehouden van 8 t/m 10 november 2018.

Meer informatie: www.topsinternationalarena.com

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF