­ Wie wordt Bestzittende Manegeruiter van 2018? - KNHS

Wie wordt Bestzittende Manegeruiter van 2018?

Geplaatst op 14 september 2018 in Dressuur & Para

Na maanden van trainen, regioselecties en kwartfinales rijden, is het aankomende zaterdag 15 september dan eindelijk zover: de halve finale én de finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Dan wordt ook bekend wie er in de vier categorieën worden gehuldigd als Bestzittende Manegeruiter van 2018. Alle deelnemers en supporters worden dit jaar ontvangen op Manege De Zilfia’s Hoeve in Houten.

De Harry's Horse Zitcompetitie is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een waar begrip onder manegeruiters. Op FNRS-ruitersportcentrum in het hele land gingen honderden manegeruiters dit voorjaar de strijd met elkaar aan op de verschillende regioselecties. Alleen de ruiters die op de aangewezen manegepaarden en -pony’s de beste onafhankelijke houding en zit lieten zien kregen een startbewijs voor de kwartfinales begin september. De winnaars van deze kwartfinales mogen zich aankomende zaterdag nogmaals bewijzen tijdens de halve finale. De beste 20 mogen door naar de finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Er worden finales gereden in vier verschillende leeftijdscategorieën.

Voorbereidingen in volle gang
Manege Zilfia’s Hoeve in Houten vormt dit jaar het decor voor de finalestrijd. De dag gaat ’s ochtend van start met in totaal 41 deelnemers. Na een eerste kennismaking met de paarden en pony’s die beschikbaar worden gesteld door Manege Stal Sintels uit Breda kunnen de deelnemers eerst nog genieten van een clinic van Pieteke de Reus. Vervolgens gaat de halve finale van start. De beste 20 ruiters mogen door naar de allesbepalende finale die eind van de middag zal plaatsvinden. Vivian van der Maat van Manege Zilfia’s Hoeve vertelt: ‘We gaan er een geweldige dag van maken voor alle deelnemers en bezoekers. De voorbereidingen gaan super. Het wedstrijdterrein wordt mooi aangekleed voor een gezellige sfeer. Zaterdagochtend komen de paarden en pony’s van Manege Stal Sintels aan waar de deelnemers hun proef op zullen rijden. Samen met de KNHS en alle vrijwilligers maken we er deze dag iets moois van. Het is voor ons de eerste keer dat we de finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie organiseren maar we gaan zeker ons best doen om er net zo’n groot feest van te maken als voorheen op Horse Event.’

Categorie: Zitcompetitie

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
  • Verslag dressuurforum 15 november 2021
    Verslag dressuurforum 15 november 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021