­ Wijzigingen in begeleidingsteams Nederlandse toppaarden - KNHS

Wijzigingen in begeleidingsteams Nederlandse toppaarden

Geplaatst op 06 maart 2018

Veterinair Leendert Jan Hofland en hoefsmid Kees Alblas zijn toegevoegd aan het team dat de Nederlandse toppaarden op grote internationale wedstrijden begeleidt. Hofland zal zich ontfermen over de eventingpaarden, een taak die tot nu toe in handen was van Edwin Enzerink. Enzerink zal vanaf nu de dressuurpaarden onder zijn hoede nemen.

Na het vertrek eerder dit jaar van Jan Greve als veterinair van de dressuurpaarden en Gerrie de Crom als teamhoefsmid werd gezocht naar een goede invulling van deze belangrijke taken. Uit overleg met kaderleden van de dressuurploeg was de naam van Edwin Enzerink naar voren gekomen. Die wilde echter alleen de eventing discipline achter zich laten als daar een goede opvolger was. Met de komst van Leendert Jan Hofland hebben alle partijen daar het volste vertrouwen in.
Hofland is lid van de maatschap van Dierenartsenpraktijk Bodegraven en begeleidt van daaruit diverse eventingpaarden die voor Nederland actief zijn op het hoogste niveau. Als privé dierenarts is hij dan ook al regelmatig aanwezig geweest op diverse internationale topwedstrijden en kampioenschappen en kent hij de discipline zeer goed.

Hoefsmid Kees Alblas treedt in de voetsporen van Gerrie de Crom die jaren in functie was als teamhoefsmid en op vele kampioenschappen de Nederlandse top bijstond. De in Kerkdriel woonachtige Alblas is zelfstandig hoefsmid waarbij hij nauw samenwerkt met het Sporthorse Medical Diagnostic Centre (SMDC).  

Foto Leendert Jan Hofland

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend
    Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend