­ Wijzigingen voltigereglement per 1 maart 2018 - KNHS

Wijzigingen voltigereglement per 1 maart 2018

Geplaatst op 20 februari 2018 in Voltige

In 2018 worden kleine wijzigingen doorgevoerd in het Wedstrijdreglement voltige. Deze wijzigingen gaan in op 1 maart 2018. In een aantal artikelen is ter verduidelijking van de bestaande regels een toevoeging gedaan, daarnaast wordt de klasse Z solo een verblijfsklasse.

Klasse Z solo verblijfsklasse
Vanaf 1 maart 2018 is het niet meer verplicht om te promoveren van de klasse Z solo naar de klasse ZZ solo. De klasse Z solo wordt een verblijfsklasse. Een voltigeur die niet toe is aan de klasse ZZ solo kan ondanks het bereiken van de winstpuntengrens doorstarten in de klasse Z solo. Wanneer eenmaal de overstap wordt gemaakt naar de klasse ZZ moet de voltigeur verder starten in deze klasse.

De voltigeurs die momenteel uitkomen in de klasse ZZ solo krijgen eenmalig de keus om te kiezen tussen de klasse Z of ZZ. De voltigeur bevestigt deze keuze door op de eerste wedstrijd die wordt gestart na 1 maart 2018 uit te komen in de gewenste klasse. Wordt gekozen voor de klasse Z, dan komt de ZZ klassering van de voltigeur te vervallen en wordt de voltigeur op een klassering van Solo Z+4 gezet. Let op: een eenmaal gemaakte keus is bindend!

Handboek Voltige
De FEI heeft wijzigingen aangekondigd in de FEI guidelines for vaulting judges die in maart 2018 in gaan. Nationaal volgen wij de FEI voor de beoordeling in een aantal klassen. Vanwege het korte tijdsbestek en de impact van de wijzigingen heeft het voltigeforum besloten om de wijzigingen nu niet over te nemen. De wijzigingen worden in een volgende ronde van reglementswijzigingen meegenomen. 

Bekijk de reglementswijzigingen 2018 en het volledige wedstrijdreglement voltige

Categorie: voltigereglement, reglement

Ander Nieuws

  • Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
    Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
  • Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
    Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis