­ Wilhelmus voor Aniek Diks - KNHS

Wilhelmus voor Aniek Diks

Geplaatst op 22 oktober 2018

Geen Nederlandse topklasseringen in de CSI2* Grote Prijs in het Limburgse Kronenberg, daar ging winst de naar de Britse Louise Saywell met SF-merrie Golden Wave OL. Toch klonk het Wilhelmus regelmatig in de Peelbergen tijdens het concours dat van 19 tot en met 21 oktober verreden werd. Zondag twee maal voor Aniek Diks en in totaal zelfs vier keer voor de Brabantse amazone.

Aniek Diks had misschien wel haar meest succesvolle weekend ooit. Negen maal reed de Brabantse zich in een top tien. Met Cantos-hengst Winston Jumper R behaalde ze twee maal een eerste plaats in het 1.35m. Ook ging ze met Emil (v. Amadeus) in het 1.35m en Alieone (v. Gentleman) in het 1.30m voorop. Ze kreeg een extra prijs uitgereikt voor haar stuurmanskunst, een volle pallet met Havens paardenvoer. “Ik heb mijn paarden vertelt dat ze geen eten meer zouden krijgen als er geen winst in zat”, grapt Diks. “Daarom gingen ze zo hard. Zonder gekheid, ik ben heel tevreden dat ze zo goed in vorm steken. Weekenden als deze, daar doe je het voor”.

Hollands tintje
GP winnares Louise Saywell "Ik heb niet eerder zo hard met deze merrie gereden. Er zaten dan ook een paar sprongen bij waar we wel het geluk aan onze zijde hadden, maar hier in de Peelbergen onze eerste Grand Prix winnen, daar zal ik nog lang van nagenieten”, aldus de winnares die eerder in haar carrière in Nederland voor de Margaretha Hoeve sprong.

De tweede plaats in de 1.45m GP had met de voor Stal Hendrix rijdende Sophie Hinners ook nog een Hollands tintje. De Duitse amazone deed met Vittorio 8 (v. Valentino) een knappe poging Saywell voorbij te steven, maar kwam nipt een seconde tekort. De ruiters van de Limburgse stal reden zich het gehele weekend flink in de kijker. Op zaterdag won de partner van Tim Hendrix, Oda Charlotte Lyngvaer, zowel de 5/6-jarigen rubriek als de zevenjarigen, respectievelijk met Hurby (v. Namelus R) en Goanita (v. Zandor).

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Aniek Diks door Eva van den Adel

Bron CSI De Peelbergen

Ander Nieuws

  • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
    TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program