­ Winst voor Hosmar en Vermeulen in KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy - KNHS

Winst voor Hosmar en Vermeulen in KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Geplaatst op 13 januari 2018 in Dressuur & Para

In Manege Den Esch in Zuidwolde werd vandaag de tweede selectiewedstrijd verreden van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. De organisatie was daarbij in goede handen van de Milleniumruiters. Winnaars werden Frank Hosmar en Demi Vermeulen die beide twee proeven op hun naam schreven.

Tijdens de selectiewedstrijden rijden de Grades IV en V en de Grades I, II en III in handicap. In de strijd van Grade IV en V was Frank Hosmar ongenaakbaar. Hij werd in beide proeven eerste en tweede. De winst haalde hij met zijn vertrouwde Alphaville N.O.P. en de tweede plek met zijn jongere talentvolle Guetta.

Net als tijdens de eerste selectiewedstrijd in Hellendoorn won Demi Vermeulen met haar Ciska II ook nu beide proeven. Op plaats twee voormalig Talent van het Jaar Rixt van der Horst die sinds een maand de beschikking heeft over een nieuw paard. Deze Findsley is een zevenjarige merrie van de hengst Belissimo. Rixt was na afloop zeer tevreden over de prestaties van haar nieuwe troef. “Ik rijd haar pas sinds vier weken en we hadden haar nu vooral meegenomen om uit te proberen. Ze was echt heel braaf, we zullen haar nog een paar keer meenemen en dan kijken hoe we verder gaan. Natuurlijk waren er best nog wat mis-communicaties, maar voor nu ben ik heel blij. Ik heb Findsley op lease basis ter beschikking van Lisa Sanders. Het uiteindelijke doel zijn de Paralympics in Tokyo.”

Ook bondscoach Joyce Heuitink was aanwezig in Zuidwolde. “Het was een kwalitatief goed deelnemersveld en er waren een paar fijne nieuwe paarden in beeld”, laat Heutink weten. De bondscoach doelde daarbij op paarden van Hosmar, Vermeulen en Van der Horst. “Guetta van Frank Hosmar, heeft veel uitstraling, techniek en souplesse. Demi Vermeulen heeft aan Ciska II een ervaren paard met veel gummi in draf en een mooi front en daarbij goede begeleiding van Femke Beljon. Rixt van der Horst is nog maar een maand een combinatie met haar paard, maar het is nu al een elegante sympathieke verschijning. Het is een paard met een hele goede stap en veel ruimte en afdruk.”

Via de nu verreden selectiewedstrijden worden de beste acht combinatie geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijd op vrijdag 26 januari tijdens Jumping Amsterdam. De volledige deelnemerslijst voor deze kwalificatiewedstrijd zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden.

Kijk hier voor meer informatie en bepaling van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy.

Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Zuidwolde

Grade IV en V                                           Team test  Individuele proef
1. Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P.  71.34%   74.11%
2. Frank Hosmar (Haarle) – Guetta                69.94%   71.67%

Grade I, II en III

1. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Ciska II       71.4%     71.18%
2. Rixt van der Horst (Nistelrode) – Findsley   70.29%    69.85%

Foto Frank Hosmar Archief Digishots

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders