­ WK tweespannen in 2021 in Kronenberg - KNHS

WK tweespannen in 2021 in Kronenberg

Geplaatst op 20 juni 2018 in Mennen & para

De FEI, de internationale overkoepelende paardensportbond, heeft het WK tweespannen 2021 toegewezen aan de organisatie van de wedstrijd in het Limburgse Kronenberg.

De toekenning van het WK Tweespannen aan Kronenberg is mooi nieuws voor het Nederlandse mennen. Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS is enthousiast. “Een internationaal kampioenschap in eigen land is altijd mooi en goed voor de sport. Nederland is toonaangevend in de mensport, maar bij de tweespannen hebben we de laatste jaren steeds naast de medailles gegrepen. Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt om daar verandering in aan te brengen en ik heb er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn zijn vruchten afwerpt. Een WK in eigen land is nog weer een extra stimulans voor de menners en coaches. De organisatie in Kronenberg is bovendien zeer gedreven en professioneel, ik verwacht dan ook een prachtig kampioenschap.”

Andere kampioenschappen
Het terrein van Grandorse in Kronenberg is de komende jaren plaats van handeling van meerdere kampioenschappen. Dit jaar staat van 28 augustus tot en met 2 september het WK paramennen en WK enkelspannen op de agenda. In 2020 wordt van 31 augustus tot en met 6 september het WK vierspannen in Kronenberg verreden.

www.worldhorsedriving.nl

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*