­ Wout Jan van der Schans derde in Derby van Eindhoven - KNHS

Wout Jan van der Schans derde in Derby van Eindhoven

Geplaatst op 12 mei 2018 in Springen

Wout-Jan van der Schans was met zijn derde plek de beste Nederlander in de Derby van Eindhoven. De zege ging naar de Franse ruiter Maximilien Lemercier. Van der Schans, die de Derby aan de Karpendonkse plas al vijf keer won, deed dit keer een beroep op de schimmel Eloma’s Blue SFN.

De winnaar legde het Derby parcours van Louis Konickx af met een totaal van vier strafpunten. Van der Schans kwam over de finish met twee springfouten en was een paar seconden langzamer dan Erika Lickhammer die tweede werd. “Om te winnen was Eloma’s Blue SFN nog nét iets te onervaren. Pas halverwege begon het te lopen. Ik kreeg een fout op de oxer voordat je de kleine wal op gaat en later op de sloot. Eloma’s Blue heeft zelfs niet veel op 1.45/1.50m niveau gelopen, alles is nieuw. Maar je ziet het: hij heeft een topinstelling. Hij blijft doorlopen, ook al is hij onder de indruk. De lijn van de hoge wal af naar het witte hek deed hij ook echt perfect. Jammer van de twee stomme fouten, maar het klassement is goed”, aldus Van der Schans.

KNHS Talententeamlid Kevin Jochems deed het op de vierde plaats uitstekend met de merrie Evita (v. Canturano). De stalruiter van Stal Thijssen was de derde snelste van de drie combinaties met 8 strafpunten.
Bianca Schoenmakers is altijd snel in het parcours. In de Derby was ze met Dha Dha (v.Douglas) de rapste van de combinaties met drie springfouten en dat leverde Biance het vijfde geld op.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Persbericht www.csi-eindhoven.nl, bewerkt door KNHS

Foto: Wout Jan van der Schans en Eloma’s Blue SFN (Wendy Scholten)

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen