­ Zaterdag finale KNHS-Divoza Kampioenschap jonge dressuurpony’s - KNHS

Zaterdag finale KNHS-Divoza Kampioenschap jonge dressuurpony’s

Geplaatst op 14 augustus 2018 in Dressuur & Para

Voor de finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s op zaterdag 18 augustus in Putten zijn bij de zes- en vijfjarigen 20 pony’s gekwalificeerd. Bij de vierjarigen zijn dat er 21. Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Hellendoorn was Beukenoord’s Bizar met Rianne Ashley Ubels de uitblinker met 84 punten bij de zesjarigen.

In de eindstand bij de zesjarigen deelt de Welshpony Beukenoord’s Bizar (v.De Goede Rede Now or Never) de eerste plaats met de goedkeurde New Forest-hengst Oosterbroek Fenix (v.Orlando) en amazone Robin Heiden. Beide scoorden 84 punten in de selectie. Rianne Ashley Ubels is met haar NRPS-pony First Hummer (v.FS Mr Right) als derde geeïndigd met 82,5 punten in de selectiewedstrijden om het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s.

Bij de vijfjarigen neemt Nespresso (v.FS Numero Uno) na zeven selectiewedstrijden, waarin de hoogste score in één van de wedstrijden telt, de leiding. Lilli van den Hoogen is de amazone van de in Westfalen geregistreerde pony, die op 21 juli in Ermelo gewaardeerd werd met 82,5 punten. Castenrayseweg Charmeur (Welsh, v.Vlagberg’s Carway) en Nina Donker volgen met 82 punten op de tweede plaats. In de top vijf staan vier Welsh-pony’s. Coelenhage’s Happy Hour (v.King William), gereden door Yasmin Westerink, staat derde met 81 punten.

Red Wild Rose (v.Oosting Amigo) scoorde op 30 juni in Putten 84,5 punten. Lynn Corts reed de Welsh-pony. Coelenhage’s Parco (v.Leun Veld’s Lord) was de beste in Tolbert met 83 punten en gaat daarmee naar de tweede plaats in de tussenstand. Don Juan (v.Dreidimensional AT) is een Duitse Rijpony, die werd gereden door Rowi Pille. Met 81 punten nemen ze de derde plaats in.

De finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s is aanstaande zaterdag 18 augustus in Putten bij Manege Hippisch Verband.

Klik hier voor de totale eindstand van de selectiewedstrijden

Foto: Robin Heiden en Oosterbroek Fenix zijn favorieten bij de zesjarigen (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen