Zilver voor Willem Greve en Grandorado TN op WK Jonge Springpaarden

Geplaatst op 17 september 2018 in Springen

Bij het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken veroverde Willem Greve de zilveren medaille met zijn zevenjarige springfenomeen Grandorado TN. Het was de enige medaille op dit WK voor de Nederlandse combinaties. Bij de vijfjarigen eindigde Piet Raymakers jr. net naast het podium met I’m Specialized Z.

Willem Greve wist zich met zijn beide paarden, Gogo (v.Zirocco Blue VDL) en Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek), te plaatsen voor de barrage van de beste zevenjarige springpaarden van de wereld. Met de merrie Gogo, waarmee Willem onlangs de beste was in de Blom Cup in Ermelo, beet hij het spits af. Er vielen twee balken in één van de snelste tijden. Daarmee eindigden ze op de negende plaats.


Met de goedgekeurde KWPN-hengst Grandorado TN, die Greve mede in eigendom heeft met Team Nijhof, reed Willem in de barrage zijn vierde foutloze ronde. Aan de tijd van Christian Ahlmann en Solid Gold Z wisten ze niet te komen. De tijd van 39.49 seconden van Grandorado TN was goed voor zilver. Op slechts 0.01 seconden ging het brons naar de Belgische Grudrun Patteet.

Bij de vijfjarige springpaarden greep Piet Raymakers net naast de medailles. Hij kwam met I’m Specialized Z slechts 0.06 seconden tekort voor brons.

Klik hier voor alle uitslagen van het WK Jonge Springpaarden

Foto's: Willem Greve en Grandorado TN (Matthew van Veen, www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  • Kort verslag springforum 2 september 2019
    Kort verslag springforum 2 september 2019
  • Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video
    Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video