­ Zilveren KNHS-onderscheidingen voor Janus Plaisier en Piet Lelieveld - KNHS

Zilveren KNHS-onderscheidingen voor Janus Plaisier en Piet Lelieveld

Geplaatst op 17 augustus 2018 in Aangespannen sport en KNHS

Oud-juryleden Janus Plaisier en Piet Lelieveld hebben zaterdag 11 augustus, tijdens de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo, uit handen van Johan Wilmink (voorzitter VHN) de zilveren KNHS-speld ontvangen.

Janus Plaisier
Plaisier was sinds 1985 officieel jurylid maar in de jaren ervoor draaide hij al mee. Henk Koetsier zei op de feestavond van het 12,5 jaar bestaan van de tuigpaardenvereniging MNN: “Het wordt nu toch wel eens tijd dat je officieel op de jurylijst komt te staan”. Plaisier wordt omschreven als een man waar je altijd een beroep op kan doen en een prettig mens in de omgang. Ook op de concoursen is hij altijd zeer welkom. Plaisier was altijd bereid om uitleg te geven en hij kon dit ook goed verwoorden op een duidelijke en heldere manier. Janus jureerde Tuigpaarden, Friezen en Hackney’s op zowel regionaal als nationaal niveau. Ook de juryleden in opleiding heeft hij goed begeleid en hij gaf dan ook goed en duidelijk advies over het jureren van de paarden. Een paardenman die meedacht en meedenkt over het reilen en zeilen van de aangespannen sport op een positieve manier.

Piet Lelieveld
Lelieveld is sinds 1994 actief als jurylid. Hij wordt omschreven als iemand die niet snel nee zegt en altijd bereid was om te komen jureren. Als er iets was dan zorgde hij altijd dat het op een positieve manier werd opgelost zonder dat de organisatie er weet van had. Je hoort Piet Lelieveld nooit klagen op de concoursen. ‘We zijn te gast’ is zijn motto. Hij ging conflicten met rijders over plaatsing niet uit de weg en durfde dit ook uit te spreken. Lelieveld jureerde Tuigpaarden, Friezen en Hackney’s op zowel regionaal als nationaal niveau.

Op voordracht van de drie discipline verenigingen aangespannen sport zijn de zilveren KNHS-onderscheidingen toegekend aan Dhr. Janus Plaisier en Dhr. Piet Leliveld voor hun verdienstelijke inzet in de Aangespannen sport.

 

Foto: Jacob Melissen

Ander Nieuws

  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
  • Alle nationale kampioenen van 2018!
    Alle nationale kampioenen van 2018!
  • Verslag forum Aangespannen Sport 12 november
    Verslag forum Aangespannen Sport 12 november