­ 10 september: 2019 KNHS College Tour Springen van B tot Z met Mans Buurman *afgelast* - KNHS

10 september: 2019 KNHS College Tour Springen van B tot Z met Mans Buurman *afgelast*

Geplaatst op 06 augustus 2019 in Springen , Eventing

Op 10 september gaat het nieuwe seizoen van de KNHS College Tour weer van start. (Voorheen Hippische Leergangen) We trappen af met een avond over springen van B tot Z-niveau. Bondscoach Eventing Pony’s Mans Buurman gaat met zes verschillende combinaties aan de slag, van de recreatieve ruiter die wel eens een sprongetje maakt voor de afwisseling tot de ambitieuze Z ruiter.

Deze KNHS College Tour gaat helaas niet door ivm te weinig inschrijvingen. 

 

Tijdens deze leerzame avond leer je meer over de opbouw van een springles met de noodzakelijke stappen die genomen moeten worden voor een goed eindresultaat van de training. Eerst wordt er gewerkt aan controle, dan tempo en dan richting. Als dit voor elkaar is dan kan je je focussen op afstand. Er wordt gewerkt aan de positie en balans van de ruiter en het vertrouwen van het paard. Er is veel aandacht voor de basis waarin de ruiter eerst ritme en regelmaat moet leren en ervaren.

Tijdens deze krijg je ook veel praktische tips die je zelf gelijk kunt toepassen in je training of tijdens het lesgeven. Hoe rij je bijvoorbeeld een goede lijn? En je zult zien dat het zogenaamde parcoursspringen met een paar hindernissen net zo effectief kan zijn als een parcours met veel hindernissen.

Kortom: Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die meer wil leren over het springen op elk niveau. Er wordt gewerkt met zes verschillende ruiters van de recreatieve ruiter die wel eens een sprongetje maakt voor de afwisseling tot de ambitieuze Z ruiter. Tijdens deze avond is er uiteraard ook ruimte om vragen te stellen aan Mans Buurman.

3 lessen van 3 kwartier:
Les 1: de recreatiespringer en een dressuurruiter die voor de afwisseling een hindernisje springt
Les 2: jeugdruiters op B/L niveau
Les 3: M/Z niveau

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: €30,-
Prijs niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang).  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. Kijk voor alle geplande KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

 

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023