­ 11 september: KNHS College Tour Hoefbevangenheid - KNHS

11 september: KNHS College Tour Hoefbevangenheid

Geplaatst op 03 september 2019

Op woensdag 11 september starten we een nieuwe reeks KNHS College Tours. Als je paardrijdt, ben je nooit uitgeleerd. Je kunt beter leren rijden, maar natuurlijk is het ook belangrijk om meer te weten over de gezondheid van je paard. De eerste KNHS College Tour gaat over hoefbevangenheid. Hoe ontstaat dit, wat zijn de onderliggende aandoeningen en hoe is het te voorkomen? Dierenarts Esmee Smiet vertelt je er alles over op deze leerzame avond!

Hoefbevangenheid, ofwel laminitis, is één van de meest voorkomende en slopende aandoeningen van alle paardachtigen. Het kan een symptoom zijn van verschillende onderliggende systemische aandoeningen (hormoongerelateerd, bloedvergiftiging of ontsteking) of veranderde gewichtsbelasting in plaats van dat het een aandoening op zichzelf is. De overheersende vorm is de hormoongerelateerde of wel endocrinopathische vorm van hoefbevangenheid. In deze KNHS College Tour wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat hoefbevangenheid is, hoe het ontstaat, de onderliggende aandoeningen en het voorkomen ervan. Deze KNHS College Tour wordt gegeven door dierenarts Esmee Smiet (DVM DipECEI).

Wie is Esmee Smiet?
Esmee studeerde Diergeneeskunde aan Universiteit Utrecht. Ze is Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard en als dierenarts verbonden aan onder andere KNHS-partner Boehringer Ingelheim Animal Health. Esmee zet zich ook in voor de ontwikkeling van de professie, onder anderen als Clustervoorzitter Paard bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: €15,-
Prijs niet-leden: €30,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie
Facebook Event: Blijf op de hoogte van het nieuws over deze KNHS College Tour en meld je aan voor het Facebook Event KNHS College Tour Hoefbevangenheid

 

Inschrijven via Mijn KNHS 

 

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang).  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

De volgende KNHS College Tours staan gepland:

11 september: KNHS College Tour Hoefbevangenenheid met Esmee Smiet
3 oktober: KNHS College Tour Ruitervoorkeuren met Suzanne Heemskerk
8 oktober: KNHS College Tour Trainen Ruiter en Paard met Karin Retera
29 oktober: KNHS College Tour Mennen met Ad Aarts

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover.

Kijk meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour, Hoefbevangenheid

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’