­ 13 januari: KNHS College Tour RuiterFitheid - KNHS

13 januari: KNHS College Tour RuiterFitheid

Geplaatst op 09 december 2019

Eindig jij de feestdagen ook vaak een paar pondjes meer dan toen ze begonnen? Goed nieuws! Begin het jaar goed met de KNHS College Tour RuiterFitheid op maandag 13 januari op het Nationaal Centrum in Ermelo. Een goed voornemen, waar niet alleen jezelf, maar ook je paard van profiteert! Er is slechts plaats voor 50 personen tijdens deze College Tour om je goed te kunnen helpen. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt als je het jaar goed wilt beginnen.

Deze KNHS College Tour staat helemaal in het teken van RuiterFitheid. Het programma bestaat uit theorie en daarna ga je zelf aan de slag tijdens een praktische training. In deze training staan oefeningen centraal die de houding, zit en inwerking te paard zullen verbeteren. Dus een hele doelgerichte training om niet zomaar fit te worden, maar ruiter fit. 

Deelnemers krijgen na afloop een duidelijke handout waar de oefeningen op staan en waar je je ook zelf op kunt scoren en je aandachtspunten bij kunt plaatsen. Je weet na deze avond precies hoe fit je bent, op welke fronten het goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen wat betreft de ruiterfitheid. Met deze leidraad kan je thuis verder werken aan je ruiterfitheid.

Deze KNHS College Tour is meer dan alleen een kennismaking met het onderwerp RuiterFitheid, je kan vanaf deze dag een nieuwe start in 2020 maken!

Wie is Karin Oomen
Karin heeft van jouw bewegen en functioneren haar werk gemaakt en gebruikt haar kennis en kunde dagelijks om ook ruiters te helpen. In haar avonduren traint ze groepjes enthousiaste/kreunende ruiters die meer zeggenschap willen hebben over hun lijf. Haar passie ligt bij dressuur, maar ze kan de verleiding van een sprong ook niet weerstaan.
Karin: “Het is fantastisch om te zien hoe snel je als ruiter meer balans en stabiliteit in het zadel kunt krijgen. Maar ook souplesse, het nog beter mee gaan met de bewegingen van je paard. Een groot gedeelte zit hem in het stukje bewustwording. Wanneer je meer op je eigen houding gaat letten en het volgen van je paard, krijg je hier zo veel ontspanning voor terug! Ik ben er van overtuigd dat zoveel ruiters hierdoor nog veel meer plezier kunnen halen uit de paardensport. En niet te vergeten, de paarden ook!”

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: €25,-
Prijs voor niet-leden: €30,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel)
Er worden 50 theoriepunten toegekend op de basiskwalificatie voor KNHS instructeur-licentiehouders.


Klik hier om je in te schrijven


Meer over de KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour'. Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of jurylid zelfs theoriepunten voor je licentie verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

Categorie: KNHS College Tour, ruiterfitheid

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders