­ 13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl met Bianca Schoenmakers - KNHS

13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl met Bianca Schoenmakers

Geplaatst op 15 oktober 2019 in Springen

Woensdagavond 13 november staat de KNHS College Tour in het teken van het springen. Een praktische avond voor ruiters en instructeurs, waarbij springen in de klasse B tot met de klasse ZZ aan de orde komt. Deze avond krijg je antwoord op heel veel vragen die je misschien wel hebt over het springen. Hoe bereid je jezelf of je leerlingen voor op een rijstijlrubriek. En waar zou een jury meer aandacht aan moeten besteden? Ben je instructeur of jurylid? Dan behaal je 50 theoriepunten op je basiskwalificatie (instructeurs) of overige kwalificaties (juryleden)

Waarom is de rijstijlbeoordeling in de klasse B belangrijk voor het doorstromen naar de klasse L waar de barrage op tijd wordt verreden. En als de barrage op tijd is hoe train je je paard daar dan voor. Kun jij in de barrage voluit gaan en past dit bij de opleiding van je paard? Hoe komt het dat veel ruiters de overgang van de klasse L naar de klasse M moeilijk vinden. Is het alleen de driesprong of komt het omdat je opeens wel “passend” bij de hindernis moet kunnen rijden?
Bianca geeft deze avond les aan 3 groepen. Een groep beginners waarbij de stijlbeoordeling aan de orde komt, een groep L/M combinaties en een groep Z/ZZ combinaties.

Bianca Schoenmakers
Schoenmakers komt uit een familie van paardenliefhebbers. Al op 19-jarige leeftijd kwam ze als springamazone in dienst bij paardenfokker en -handelaar Hans Dings in het Brabantse Heeze. Op dit moment is ze werkzaam bij Stal Everse in Waddinxveen. Ze heeft in haar loopbaan honderden rubrieken gewonnen en is in wedstrijden op tijd regelmatig verreweg de snelste. Internationaal heeft ze diverse prijzen gewonnen waaronder de Grote Prijs van Neeroeteren en de Grote Prijs van Samorin. 

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Prijs voor leden is €30,-
Prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
Juryleden springen krijgen 50 theoriepunten op de overige kwalificaties (geen basisikwalificaties). 

Inschrijven via Mijn KNHS


Meer over de KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang). Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

De volgende KNHS College Tours staan gepland:
29 oktober: KNHS College Tour Mennen met Ad Aarts
8 november: KNHS College Tour Jonge Paarden Rijden met Johan Hamminga en Emmelie Scholtens
13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl met Bianca Schoenmakers
20 november: KNHS College Tour Hoeveel weet jij van het paardenlichaam met Jarko Dun
28 november: KNHS College Tour Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard met Sanne Beijerman

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover.

Kijk meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs