­ 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event - KNHS

15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event

Geplaatst op 15 juli 2019 in Dressuur & Para , Springen , Eventing , Mennen & para

Vorig jaar werd het eerste congres voor instructeurs gehouden tijdens Horse Event. Dit was een groot succes. Daarom organiseren wij dit jaar weer een KNHS Instructeurscongres op zondag 15 september tijdens Horse Event in Vijfhuizen. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn!

Voetbalcoach Foppe de Haan was vorig jaar één van de sprekers, ook dit keer wordt weer een uitstapje gemaakt naar een anders sport. Meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer komt vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport. Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallel sessies tijdens het congres, met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. Instructeurs kunnen zelf kiezen welke parallel sessies ze volgen.

Uitreiking ‘HIP-award’
Tijdens het KNHS Instructeurscongres wordt de ‘HIP-award’ uitgereikt door Marianne Timmer aan de ‘Beste hippisch instructeur/docent van het jaar 2019’.
Goede instructeurs zijn goud waard, zij spelen een belangrijke rol in het goed leren paardrijden, paarden welzijn en dragen bij een positief imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus! De Hip-award is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. Instructeurs kunnen nog tot 1 augustus zichzelf voordragen of voorgedragen worden voor deze mooie erkenning. Lees hier alles over de Verkiezing van de Hippisch instructeur/docent van het jaar 2019.

Aanmelden KNHS Instructeurscongres
Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,-(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch.
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres.
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS-relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt.


Bestel hier je tickets


Omdat de KNHS en de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) het belangrijk vinden kennis over te dragen aan instructeurs is dit jaar de opzet van het congres breder gemaakt. Dit jaar worden ook de reguliere onderwijs organisaties, zoals het groene MBO en HBO, uitgenodigd om hun docenten te laten deelnemen aan het congres en de verkiezing.

Vragen en meer informatie
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het KNHS Instructeurscongres? Neem dan contact op de afdeling opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl als je vragen hebt over je licentiepunten of de registratie van de licentie voor instructeurs. Heb je praktische vragen over het KNHS Instructeurscongres over bijvoorbeeld de inhoud van het programma, de kaartverkoop, het parkeren, de route, of de tijden? Neem dan contact op met Anne Knoops van de Academy Bartels via a.knoops@academybartels.com.

Categorie: KNHS Instructeurscongres 2019, opleidingen, bijscholing

Ander Nieuws

  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final