­ 3 oktober: KNHS College Tour Ruitervoorkeuren met Suzanne Heemskerk - KNHS

3 oktober: KNHS College Tour Ruitervoorkeuren met Suzanne Heemskerk

Geplaatst op 13 augustus 2019 in Dressuur & Para

Op donderdag 3 oktober komt Suzanne Heemskerk naar Ermelo voor de KNHS College Tour Ruitervoorkeuren. Herken je bij jezelf of je leerlingen dat je vaak tegen dezelfde problemen aan blijft lopen in de training en het alleen lukt als je eraan blijft denken? Blijft het trainingsresultaat achter ondanks dat je keihard je best doet? Dan is deze KNHS College Tour vast iets voor jou! Suzanne Heemskerk gaat deze avond in op de theorie van ruitervoorkeuren, maar natuurlijk komen er ook paarden in de baan om in de praktijk te zien hoe je ruitervoorkeuren kunt beïnvloeden. Ben je instructeur? Dan verdien je 50 theoriepunten op je basiskwalificatie voor het bijwonen van deze avond.

Met veel passie zet jij je in voor wat jij het allerliefste doet: rijden en omgaan met je paard. Dagelijks ben je heel bewust bezig met je houding, beweging en techniek om jouw paard vooral niet in de weg te zitten en fijn te rijden. Lukt dat ook? Als je eerlijk bent, blijf je elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Jij wilt jezelf continu verbeteren, maar het resultaat is er niet naar. Het lijkt wel of het bij iedereen veel gemakkelijker gaat dan bij jou…

Krijg jij ook van je instructeur steeds dezelfde aanwijzingen en heb je het gevoel dat dit alleen maar lukt als je eraan blijft denken? Zodra je er niet meer aan denkt gaat het weer ‘mis’.
Wil jij meer wil weten over de verschillende voorkeuren van souplesse, ontspanning en stabiliteit? Zorg dan dat je deze KNHS College Tour niet mist!

Of ben je instructeur en blijf je bij sommige ruiters elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Bij de één hoef je maar een paar kleine aanwijzingen te geven en je ziet gelijk dat het verbetert. Terwijl bij de ander lijkt het maar niet te blijven hangen, elke keer moet je het weer zeggen.

Is bovenstaande herkenbaar? Dan is de KNHS College Tour Ruitervoorkeuren echt iets voor jou!

Theorie: 
We beginnen met een stukje theorie over Ruitervoorkeuren. Wat bedoelen we met Ruitervoorkeuren. Aan de hand van filmpjes van top ruiters zoals Charlotte Dujardin, Isabell Werth, Edward Gal en Carl Hester gaan we de verschillen in houding en beweging zien en herkennen. Hierdoor zie je duidelijk de  verschillende ruitervoorkeur profielen ontstaan. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktijk:
Daarna gaan we met vier ruiters en hun paarden in de rijbaan aan de slag. Door de fysieke stabilisatie en coördinatie voorkeuren te ontdekken van deze vier ruiters komen we hun unieke en persoonlijke ruitervoorkeuren profiel te weten. We gaan kijken welke aanwijzingen ervoor zorgen dat de ruiters zich technisch verbeteren en met welke aanwijzingen ze helemaal niets kunnen. Ook kijken we wat (wedstrijd) spanning met je ruitervoorkeuren doet en hoe je hiermee om kunt gaan.  Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer en Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: is €40,-
Prijs voor niet-leden is €50,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

 

Inschrijven via Mijn KNHS 

 

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang). Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. Kijk voor alle geplande KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid