­ Aandacht voor uitkomst nationaal opinieonderzoek paardensport tijdens KNHS Instructeurscongres 2019 - KNHS

Aandacht voor uitkomst nationaal opinieonderzoek paardensport tijdens KNHS Instructeurscongres 2019

Geplaatst op 19 augustus 2019

Tijdens het tweede KNHS Instructeurscongres op Horse Event op zondag 15 september vertelt Monique van Hal over de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport. De uitkomsten van dit onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport. De hele dag staat in het teken van interessante onderwerpen en workshop die je niet mag missen als je instructeur of docent bent.

Vanuit stichting HIP, met medewerking van de leden van het Trendpanel, heeft Monique van Hal onlangs het allereerste onderzoek naar de publieke opinie over het houden van paarden en paardensport geïnitieerd. Om draagvlak te behouden is het goed eerst te weten waar we staan. Nederlanders staan overwegend positief tegenover het houden van paarden en de inzet van paarden voor recreatie, sport en topsport. Er zijn ook onderwerpen waar we als sector mee aan de slag kunnen en moeten gaan. Tijdens het KNHS Instructeurscongres op Horse Event deelt Monique van Hal de resultaten van het publieke onderzoek. Zij neemt instructeurs en docenten mee in kansen en uitdagingen die voor ons liggen. Om daar vervolgens samen mee aan de slag te gaan. Meer weten over Monique? Dat lees je in haar biografie.

Het programma
Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Naast de presentatie van Jan van Hooff, komt meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt door Monique van Hal. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport.
Klik hier voor het voorlopige programma.

Parallelsessies
Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallelsessies tijdens het congres, met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. Instructeurs kunnen twee parallelsessies om te volgen.

Parallelsessie 1: Barbara Wielders - Hoe leren kinderen
Tijdens deze workshop neemt Barbara je mee in de wereld van het opgroeien van een kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs om daar iets van te weten.

Parallelsessie 2: Annemarie van der Toorn en Tineke Bartels - Leertheorie van paard en ruiter

Parallelsessie 3: Jarko Dun - biomechanica en anatomie van het sportpaard
Jarko Dun is paardenfysiotherapeut in hart en nieren. Hij werkt met veel topruiters, afkomstig uit de dressuursport, springsport en eventing. In de dagelijkse praktijk kwam hij erachter dat er een tekort is aan kennis over de anatomie van het paard. Jarko zet zich ervoor in om jou als instructeur een stukje kennis bij te brengen. Op inspirerende wijze betrekt Jarko de deelnemers bij zijn presentatie. 

 

AANMELDEN KNHS INSTRUCTEURSCONGRES

Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,-(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. 
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres. 
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS-relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt.


Bestel hier je tickets

 

Vragen en meer informatie
Op www.knhs.nl/instructeurscongres vind je alles over het KNHS Instructeurscongres. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het KNHS Instructeurscongres? Neem dan contact op de afdeling opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl als je vragen hebt over je licentiepunten of de registratie van de licentie voor instructeurs. Heb je praktische vragen over het KNHS Instructeurscongres over bijvoorbeeld de inhoud van het programma, de kaartverkoop, het parkeren, de route, of de tijden? Neem dan contact op met Anne Knoops van de Academy Bartels via a.knoops@academybartels.com.

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie