­ Aftellen begonnen voor North Holland Horse Trials - KNHS

Aftellen begonnen voor North Holland Horse Trials

Geplaatst op 10 april 2019 in Eventing

Manege Beukers in Oudkarspel maakt zich op voor de 5e editie van de North Holland Horse Trials in het Paasweekend 19, 20 en 21 april. Met meer dan 220 deelnemers uit maar liefst 12 landen belooft het weer een goed bezet evenement te worden waarbij er vooral een drukke zaterdag wordt verwacht tijdens de cross country van deze eventingwedstrijd.

Als op vrijdag 19 april het evenement van start gaat met de dressuur, heeft de organisatie er maanden voorbereiding opzitten. Al op 1 augustus begint voor Ronald Beukers, eigenaar van Manege Beukers en initiatiefnemer van NHHT, de aanloop naar het evenement. Prioriteit is dan het vinden van sponsoren. Medio november is er een begin gemaakt met het opknappen van hindernissen en terrein. Of het na al de vorige edities minder tijd in beslag neemt? ‘Je krijgt wel routine, maar in het begin ben je er evengoed al vier à vijf uur per week mee bezig’, zegt Beukers. Het zijn uren die Beukers er met zijn hele team maar wat graag in steekt. Een soepel verlopen evenement is immers het bewijs dat alle voorbereidingen effect hebben.

Gemoedelijk
De voorbereiding zorgt ervoor dat de deelnemers drie dagen al hun focus op de wedstrijd kunnen houden. Alle faciliteiten zijn geregeld, waar de ruiters en amazones al vanaf het begin zeer over te spreken zijn. Wat ook voor tevredenheid zorgt bij de ruiters is de gemoedelijkheid die de organisatie uitstraalt. ‘We proberen als organisatie dichtbij de ruiters en amazones te staan. Zo staan we open voor suggesties. Vorig jaar kwam als één van de wensen om de wedstrijdplanning op de cross country dag anders in te delen. Nu beginnen we daarom op zaterdag met de CCI2*-L en is de CCI3*-L op prime time’, legt voorzitter Wim Schrama uit. Dat laatste is ook voor het publiek het mooiste aangezien het hoogtepunt op een perfect moment van de dag is.

Publieke belangstelling
Toch blijft er in de ogen van Ronald Beukers een groot verbeterpunt. ‘De eventing sport is niet bekend bij het gewone publiek. In Noord-Holland zijn de meeste hippische evenementen, maar het minste publiek’. Daarom heb ik ook 5 jaar geleden het initiatief genomen een Internationale eventingwedstrijd te organiseren. Aandacht en promotie voor deze veelzijdige tak van paardensport.    

Enthousiasme
Als voorzitter van de North Holland Horse Trials is Wim Schrama nauw betrokken bij het evenement. Hij steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ‘Hier kan je het ruiken, zien en proeven. Hier kan je de topsport van dichtbij aanschouwen. In de regionale pers besteden wij hier extra veel aandacht aan. De lokale verenigingen en inwoners van de Gemeentes rondom Oudkarspel warm krijgen voor deze mooie sport. Topprestaties worden verricht in een mooi recreatieschap van hun eigen Gemeente. Dichterbij komt het niet.’

Nieuwe Course Designer
Dit jaar heeft de North Holland Horse Trials met de uit Duitsland afkomstige Wilfried Thiebes een nieuwe Course Designer. Die met nieuwe ideeën voor opnieuw een geslaagde editie gaat. Voor de komende editie is vijftien procent van de hindernissen nieuw en zijn er ook de nodige hindernissen die worden aangepast. Verder is de Waterpartij groter gemaakt met meer mogelijkheden en is het Finishterrein iets verplaatst. Daardoor kunnen de paarden op een rustigere plek herstellen van de inspanning. Inmiddels is Thiebes al samen met de bouwploeg druk bezig om alles in gereedheid te brengen. Verder kan het hem niet snel genoeg beginnen. ‘Wanneer het start gaat mijn hart sneller kloppen.’ Het aftellen is begonnen!

Alle startlijsten en uitslagen komen hier 

Kijk hier voor de website 

Op de foto Ronald Beukers, Wilfred Thiebes en Wim Schrama.

Tekst en foto via North Holland Horse Trials

 

Ander Nieuws

  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
  • Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom
    Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom