­ Aftellen naar de Hippiade 2019 is begonnen! - KNHS

Aftellen naar de Hippiade 2019 is begonnen!

Geplaatst op 09 augustus 2019 in Dressuur & Para , Springen , Mennen & para , Voltige

Nog twee weken en dan gaat de Hippiade weer van start. Gedurende drie weekenden staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo volledig in het teken van dé nationale breedtesportkampioenschappen voor springen, dressuur, mennen en voltige. Wie gaan er dit jaar naar huis met de felbegeerde KNHS-titels? Maar naast alle spannende wedstrijden is er dit jaar nog veel meer leuks te beleven. Kom dus gezellig met de hele familie een dagje uit naar de Hippiade 2019!

De Hippiade trapt op 23 en 24 augustus af met de kampioenschappen voor de voltige en de pony’s. Bij de pony’s staan alle dressuurklassen op het programma, net als de afdelingsdressuur, het verenigingskampioenschap en springen L tot en met ZZ. De klasse B springen vindt een weekend later plaats tijdens de Hippiade Paarden op 30 augustus. Anders dan voorgaande jaren worden ook de dressuurklassen L2 tot en met Z1 deze dag afgerond. De overige dressuurrubrieken (B, L1, Z2 en ZZ-Licht), de afdelingsdressuur, het verenigingskampioenschap en het springen in de klassen L tot en met ZZ worden op zaterdag 31 augustus verreden. De menners sluiten de Hippiade af op zaterdag 14 september met hun titelstrijd in de klassen B tot en met ZZ.

Dagje uit voor het hele gezin

Veel dressuur- en springrubrieken vinden plaats op het hoofdterrein van het Nationaal Hippisch centrum. Uiteraard worden de rijbanen en het springparcours weer feestelijk aangekleed met bijzondere hindernissen en sfeervolle plantenbakken. Dankzij de nieuwe stretchtent met terras hebben alle toeschouwers een optimaal overzicht over de gehele zandbaan. Zo hoef je niks van alle mooie sport te missen. Maar de Hippade heeft bezoekers nog veel meer te bieden. We maken er niet alleen een feestje van voor de deelnemers, maar ook familieleden, vrienden, stalgenoten en andere sportliefhebbers zijn van harte welkom. In het vernieuwde strodorp kun je heerlijk shoppen bij de verschillende standhouders of iets lekkers nuttigen bij de diverse foodtrucks. Het nieuwe Medal Plaza ligt ook in het strodorp en vormt het gezellige ‘hart’ van de Hippiade. En heb je zin in een hapje of drankje of wil je graag mede-paardensportliefhebbers ontmoeten? Dan is Café de Zotte Pony the-place-to-be. Zoals altijd is ook dit jaar entree van de Hippiade gratis. Het parkeergeld bedraagt € 5,00.

Wie is jouw #HippiadeHeld?

Naast de Hippiade kampioenen zijn we ook dit jaar benieuwd naar de leukste en fanatiekste supporters van onze hippiadehelden. Is dat jouw moeder die altijd je proeven voorleest, je oma die trouw naar al je wedstrijden komt kijken of je paard die altijd zijn best voor je doet? Maak een grappige, vrolijke of juist serieuze foto van jouw Hippiadeheld en deel deze op social media met #HippiadeHeld. Geef jouw trouwe fans het podium wat ze verdienen als dank voor hun inzet en support!

Op www.hippiade.nl vind je meer informatie over het programma, het tijdsschema en het laatste nieuws over de Hippiade. Ook www.clipmyhorse.tv is dit jaar weer op de Hippiade aanwezig. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Het programma van de Hippiade 2019 ziet er als volgt uit:

23 en 24 augustus
Hippiade Voltige (klasse B t/m Z)

24 augustus  
Hippiade Pony’s: dressuur (alle klassen), afdelingsdressuur, verenigingskampioenschap en springen (L t/m ZZ)

30 augustus
Hippiade Springen pony’s en paarden klasse B, Dressuur Paarden (L2 t/m Z1)

31 augustus
Hippiade Paarden: dressuur (B, L1, Z2 en ZZ-Licht), afdelingsdressuur, verenigingskampioenschap en springen (L t/m ZZ)

14 september
Hippiade Mennen (klasse B t/m ZZ)

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna