­ Aken 2019: Team NL menners op goudkoers - KNHS

Aken 2019: Team NL menners op goudkoers

Geplaatst op 18 juli 2019 in Mennen & para

Team NL menners IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde hebben vandaag een mooie stap gezet om hun gouden teammedaille in Aken voor de twaalfde keer op rij in de wacht te slepen. IJsbrand Chardon werd vandaag derde, Bram eindigde op de vierde plaats en Koos de Ronde reed zijn span naar de zesde plaats. Het verschil met het als tweede geplaatste Amerikaanse team bedraagt iets meer dan 1 punt, maar met nog twee onderdelen voor de boeg is de kans dat team NL deze voorsprong uitbouwt, zeer aanwezig.

Bondscoach Ad Aarts was goed tevreden over de prestaties van de Oranje menners: “Koos liet vandaag wederom een stijgende lijn in zijn span zien. Hij heeft er de afgelopen tijd heel hard aan gewerkt om zijn dressuur op orde te krijgen en dat werpt zijn vruchten af. Bram reed een goede proef, naar mijn mening had hij onder de 40 punten mogen krijgen. Hij liet goede overgangen zien en het was een technisch goede proef. Ijsbrand reed sterk tot aan het tweede stap gedeelte toen zijn rechtervoorpaard te veel spanning kreeg. Dit leverde een rommelig beeld op. Dat was jammer, want anders was hij zeker onder de 40 punten gedoken.

Regerend Wereldkampioen Boyd Exell was evenals gisteren de onovertroffen winnaar. Hij scoorde maar liefst 31,86 en heeft hiermee een mooie voorsprong op zijn naaste concurrent Chester Weber die met 38,52 de ring verliet.

Morgen staat er een extra Speel uw Spel vaardigheidsrubriek op het programma, die niet meetelt voor het individuele-en landenklassement.

Op zaterdag komen de vierspanrijders in actie in de zware marathon, ontworpen door de Zweedse level 4 parcoursbouwer Gunnar Larsson. De acht hindernissen zijn zwaar en lang, maar Aarts ziet dit positief: “Als de jongens doen wat ze normaal doen dan moet het mogelijk zijn om onze eerste plaats in het landenklassement vast te houden,” aldus de bondscoach, die zelf in 1990 de prestigieuze wedstrijd in Aken op zijn naam schreef.

Tussenstand Nations Cup
1. Nederland - 84.030
2. USA - 85.300
3. FRankrijk - 95.690

Tussenstand individueel
1. Boyd Exell (AUS) - 31.86
2. Chester Weber (USA) - 38.52
3. IJsbrand Chardon (Den Hoorn Zh) - 41.98
4. Bram Chardon (Den Hoorn Zh) - 42.05
6. Koos de Ronde (Zwartewaal) - 45.78

Kijk hier voor de uitslagen.

 

Foto IJsbrand Chardon door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Oranje vierspanrijders winnen landenwedstrijd in Valkenswaard
    Oranje vierspanrijders winnen landenwedstrijd in Valkenswaard
  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 juli 2021 t/m 1 augustus 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 juli 2021 t/m 1 augustus 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 juli 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 juli 2021