­ Albert Zoer gedroomde winnaar GP CH de Wolden - KNHS

Albert Zoer gedroomde winnaar GP CH de Wolden

Geplaatst op 21 juli 2019 in Springen

Albert Zoer uit Echten heeft na een spannende barrage de Grote Prijs van CSI2* CH de Wolden op zijn naam geschreven. Het was na zijn overwinning in 2013 de tweede maal dat Albert werd gehuldigd als winnaar. Zoer woont op een steenworp afstand van het prachtige concoursterrein in Veeningen. In de voorlaatste rit van de barrage nam Zoer veel risico met zijn paard Florian. Het pakte voor bijna 5000 bezoekers geweldig uit, want in de laatste rit kon Monique van den Broek er niet meer aan tippen. Tot de rit van Zoer had de Japanner Sato de beste tijd en hij werd tweede. Jack Ansems werd derde.

De barrage was zeker de moeite waard. Vanuit het basisparcours wisten zich twaalf combinaties te plaatsen. Aanvankelijk zag dat er niet naar uit, want het selectieve en technische parcours dat Louis Konickx met zijn medewerkers had neergezet, was voor velen net iets te hoog gegrepen. Pas in de slotfase van de basiswedstijd werd het kaf van het koren gescheiden.

De Engelse Georgia Tame beet het spits af en bleef direct foutloos. Ook na haar bleven twee combinaties zonder fouten, de Nederlandse Mexicaan Ernesto Canseco en de KNHS Talent van het Jaar Kevin Jochems. De Japanner Eiken Sato maakte korte metten met de concurrenten. Op Chacanno (Chacco-Blue x Kannan) reed hij bijzonder snel en liet alle balken liggen en de klok staan op 36.77. Drie combinaties beten zich daar op stuk. Maar Albert Zoer niet.

Hij ging goed van start, maar tussen de eerste en tweede oxer verspeelde Zoer wat tijd. “Toen moest ik in het tweede deel van de rit alles of niets rijden. Dan neem ik liever alle risico’s met de kans dat ik laatste word, dan dat ik gewoon doorga en naast de prijzen grijp”, aldus Zoer na afloop.

Het pakte prima uit en door veel snelheid te maken richting laatste hindernis, zette Zoer een puike tijd neer: 35.09. Niemand die onder de 36 seconden had gereden tot dan toe. Ook in de laatste rit gebeurde dat niet, zodat Zoer zich na zes jaar opnieuw mocht laten huldigen als winnaar van CH de Wolden.

Zaterdagavond maakt hij ook al indruk met een ander paard: Freedom. “Beide paarden zijn aan elkaar gewaagd. Ze hebben al een behoorlijk niveau en ik hoop dat ik ze nog kan door ontwikkelen”, aldus Zoer, die er overigens aan toevoegde dat hij als mede-eigenaar van een handelsstal niet weet of hij beide dieren weet te behouden.

CH de Wolden wordt komende donderdag voortgezet met opnieuw vier dagen springen. Ook dan wordt aan het slot weer een Grote Prijs verreden. Albert Zoer is dan opnieuw van de partij.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Persbericht CH De Wolden, bewerkt door KNHS


Foto: Albert Zoer en Florian (www.spoolder.net)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF