­ Alsnog bronzen EK-medaille voor Tristan Marchal - KNHS

Alsnog bronzen EK-medaille voor Tristan Marchal

Geplaatst op 05 maart 2019 in Springen

Springruiter Tristan Marchal is door de FEI de bronzen medaille toegekend van het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders vorige zomer in Fontainebleau. “Ik ben trots op de vierde plaats met medaille”, vertelt Tristan, die het komende NK eind volgende maand in Mierlo moet missen. “Ik heb door een val van een paard mijn schouderblad gebroken.”

De FEI heeft de gewijzigde medailleverdeling van het EK Young Riders bekend gemaakt. Harry Charles heeft zijn gouden medaille moeten inleveren nadat in het bloed van zijn paard Vivaldi du Dom ongeoorloofde middelen waren gevonden. Tristan Marchal was in de finale samen met Charles de enige foutloze combinatie en klom daarmee van de 22ste naar de vierde plaats in het eindklassement.
Tristan die op het EK een plaats bij de top 10 ambieerde krijgt nu dus de bronzen medaille in zijn bezit. “Ik ben trots op de vierde plaats met medaille”, vertelt Tristan. “Ik krijg hem misschien meer in mijn schoenen geschoven dan dat ik hem verdiend heb. Het is wel jammer dat het zo lang heeft geduurd voordat het officieel bekend werd, maar voor mij wel een hele mooie herinnering aan het EK.”

Tristan Marchal ging vorig jaar op het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders twee dagen aan de leiding met zijn vos Sambucca. Dit jaar zal de ruiter uit Someren-Heide in het nabijgelegen Mierlo geen gooi kunnen doen naar de titel. “Ik heb door een val van een paard mijn schouderblad gebroken. Donderdag zullen ze een CT-scan doen en dan zien ze hoe lang de blessure gaat duren.”

 Foto: Tristan Marchal en Sambucca tijdens het EK (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021