­ Anemone tekent sponsorcontract met de KNHS - KNHS

Anemone tekent sponsorcontract met de KNHS

Geplaatst op 09 december 2019 in Dressuur & Para

Vandaag ondertekenden Stefan van Kooten van Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel en KNHS-directeur Topsport Maarten van der Heijden het contract dat Anemone Horse Trucks vanaf 1 januari 2020 voor drie jaar aan de KNHS verbindt. De contract-ondertekening verzekert komende seizoenen de doorgang van de KNHS- Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup voor Junioren en Young Riders in de dressuursport. Hiermee neemt Anemone Horse Trucks het stokje over van De Kostendrukkers.

De Kostendrukkers zijn de afgelopen vier jaar een zeer gewaardeerde sponsor geweest en wij bedanken hen voor het ondersteunen van de Jeugdcompetitie dressuur.

Sinds 2 jaar is Greenpoint medesponsor van deze competitie en met Anemone Horse Trucks als nieuwe sponsor wordt de jeugdcompetitie voortgezet. “Het is belangrijk dat dressuurcombinaties een kans krijgen om zich te ontwikkelen en ervaring op doen op een hoger niveau. De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup biedt deze mogelijkheid en wij zijn trots om daar als sponsor ons steentje aan bij te dragen,” aldus Stefan van Kooten.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup heeft als belangrijkste doel om de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en is een belangrijke competitie voor de kadervorming. “Deze competitie waarborgt een hoog niveau van wedstrijden die van groot belang zijn voor kadervorming en gezonde concurrentie. Fijn dat deze competitie gecontinueerd kan worden dankzij deze beide sponsors,” zegt Maarten van der Heijden.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup 2020 bestaat uit zes wedstrijden en wordt afgesloten met een finale. De competities worden verreden op de volgende wedstrijden:

 • Vrijdag 27 december 2019 – Nieuw en St. Joosland (De Kroo)
 • Zaterdag 11 januari 2020 – Tolbert (RV Annen)
 • Zaterdag 22 februari 2020 – De Meern (RV De Voornruiters)
 • Zaterdag 21 maart 2020 – Locatie nader te bepalen (in het zuiden van Nederland)
 • Zaterdag 25 april 2020 – Geesteren (RV Sint Joris)
 • Zaterdag 9 mei 2020 – Oud-Beijerland (RV Oud-Beijerland)
 • Zaterdag 27 juni 2020 (Finale) – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)


* Alle wedstrijden en data zijn onder voorbehoud.

Op wedstrijden in het kader van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup rijden de deelnemers de FEI landenproef Junioren en de FEI Prix St. Georges/ landenproef Young Riders.
Om in aanmerking te komen voor een startplaats in de finale, moeten combinaties minimaal aan drie competitiewedstrijden hebben deelgenomen. De beste 12 combinaties uit het klassement plaatsen zich voor de finale waarin alle deelnemers weer met een schone lei beginnen.

Kijk hier voor meer informatie, criteria voor deelname en de volledige competitiebepalingen.

Anemone Horse Trucks

Bij Anemone Horse Trucks kunt u terecht voor nieuwe en gebruikte paardenauto’s uit voorraad of op maat gemaakt. De collectie varieert van 2-paards auto’s - geschikt voor het B-rijbewijs - tot grote paardentrucks met een luxe living. De voorraad is te zien op www.anemone.nl, maar ook in de showroom te Scherpenzeel. De verkoopspecialisten helpen u graag met een scherp leasevoorstel en verzekeringsvoorstel. Tevens staan de servicemedewerkers in de werkplaats klaar om de paardenauto’s in optimale conditie te houden. U kunt bij Anemone ook terecht voor onderhoud, 24-uurs service, APK en verhuur van paardenauto’s. Informatie: www.anemone.nl

Greenpoint Group
Greenpoint is een 100% duurzaam en innovatie tankstation concept met zowel fossiel brandstoffen als alternatieve brandstoffen met een multicard tanksysteem. Greenpoint ontwikkelt en exploiteert stations langs snelwegen en op grote logistieke hotspots in Europa om te komen tot zero emissie vervoer. Greenpoints Fuels en Energy levert en produceert hernieuwbare brandstoffen zoals CNG, LNG en Bio-CNG, Bio LNG en 100% duurzame waterstof en elektriciteit. Informatie: www.greenpointgroup.nl.

Categorie: Greenpoint, Anemone, Jeugdcompetitie

Ander Nieuws

 • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
 • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
 • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel