­ Anouk de Ruijter speelt Hollandse hoofdrol in GP Kronenberg - KNHS

Anouk de Ruijter speelt Hollandse hoofdrol in GP Kronenberg

Geplaatst op 14 april 2019 in Springen

“Het was best een moeilijk parcours”, vertelt Anouk de Ruijter nadat ze vierde was geworden in de Limburg Grote Prijs bij De Peelbergen. Met de patente Quantas 15 wist ze twee maal een foutloze ronde te springen in de drie sterren Grote Prijs over 1.50m. Zij die dat ook voor elkaar kregen, maar in een snellere tijd, beklommen het podium. Met bovenaan Duits amazone Katrin Eckermann, gevolgd door haar landgenoot Harm Lahde en op de derde trede voor Zwitserland Barbara Schnieper.

In de Grote Prijs bij De Peelbergen stond vanmiddag allerminst een eenvoudige opgave gebouwd. Duitser Olaf Hermann en zijn team scheidden het kaf van het koren, maar de oogst voor de barrage miste door een tijdfout jammerlijk wel topdeelnemers als Doron Kuipers (8e), Steve Guerdat (9e), en Louise Saywell (10e). Retour voor de finale kwamen uiteindelijk zeven deelnemers van de 60.

Ultra vlug
Schnieper reed de eerste foutloze omloop met Cicero F (v. Check in) in 49.19 seconden. Eckermann zette vervolgens de ultra vlugge F.C. Okarla aan het werk. De Verdi TN-merrie kreeg met haar Duitse amazone overal de eerste afstand, in combinatie met rap gedraaide bochten klokte het paar een finishtijd in 47.67 seconden. Turk Omer Karaevli reed met Roso Au Crosnier (v. Looping d’Elle) geen onverdienstelijke barrage, maar verspeelde met een balk op de laatste hindernis een ex-aequo derde plaats en eindigde als vijfde.

Comfortabel
Anouk de Ruijter trok als een na laatste ten strijde. De amazone die met haar partner in Kessel een spring- en handelsstal runt, stuurde de twaalfjarige Quantas 15 (v. Quintero) rap, maar behouden rond in 53.01 seconden. “Ik ben niet echt een speedruiter. Daarbij heb ik de bochten misschien wat voorzichtig gereden. Ook heb ik dit paard nog niet zo lang onder het zadel, pas sinds oktober vorig jaar. Ik had hem niet eerder op gras gestart en met oog op het NK in Mierlo, wilde ik toch wel graag uitvinden hoe hij dat op zou pakken. Ik ben dan ook heel tevreden! Het is sowieso een heel comfortabel paard, maar hij heeft er ook nog eens plezier in”, aldus de beste Nederlandse amazone in de GP.

Kijk hier voor alle uitslagen

Bron Foto en tekst: De Peelbergen / Eva van den Adel

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan