­ Barbara Wielders over ‘Kinderen en Paarden: Over het nest, de bril en achteroverleunen’ tijdens KNHS Instructeurscongres 2019 - KNHS

Barbara Wielders over ‘Kinderen en Paarden: Over het nest, de bril en achteroverleunen’ tijdens KNHS Instructeurscongres 2019

Geplaatst op 08 augustus 2019

Dit jaar wordt voor de tweede keer het KNHS Instructeurscongres op Horse Event gehouden. Op zondag 15 september is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn! Tijdens deze dag kun je twee interessante parallelsessie naar keuze volgen. Eén van deze sessies wordt gegeven door Barbara Wielders. Deze sessie gaat over ‘Kinderen en Paarden: Over het nest, de bril en achteroverleunen’.

Tijdens deze workshop neemt Barbara je mee in de wereld van het opgroeien van een kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs om daar iets van te weten. Het geven van paardrijles vraagt een investering in de aanwezige relaties. Dus niet alleen met het kind zelf, maar ook met de ouders. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En welke rol neemt het paard hierbij in? Een ingewikkelde materie die aandacht verdient. En al helemaal omdat de theorie op papier en de praktijk in de bak nogal eens verschillen.

Dus als je lesgeeft aan kinderen en graag meer wilt weten over de achtergrond van opgroeien en opvoeden is deze workshop echt wat voor jou. Een herkenbaar en praktijk gericht verhaal over het nest, de bril en achteroverleunen.
Meer over Barbara’s achtergrond lees je hier in haar biografie.

Het programma
Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Naast de presentatie van Jan van Hooff, komt meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt door Monique van Hal. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport.
Klik hier voor het voorlopige programma.

Parallelsessies
Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallelsessies tijdens het congres, met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. Instructeurs kunnen twee parallelsessies om te volgen.

Parallelsessie 1: Barbara Wielders - Hoe leren kinderen
Tijdens deze workshop neemt Barbara je mee in de wereld van het opgroeien van een kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs om daar iets van te weten.

Parallelsessie 2: Annemarie van der Toorn en Tineke Bartels - Leertheorie van paard en ruiter

Parallelsessie 3: Jarko Dun - biomechanica en anatomie van het sportpaard
Jarko Dun is paardenfysiotherapeut in hart en nieren. Hij werkt met veel topruiters, afkomstig uit de dressuursport, springsport en eventing. In de dagelijkse praktijk kwam hij erachter dat er een tekort is aan kennis over de anatomie van het paard. Jarko zet zich ervoor in om jou als instructeur een stukje kennis bij te brengen. Op inspirerende wijze betrekt Jarko de deelnemers bij zijn presentatie. 

 

Aanmelden KNHS Instructeurscongres

Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,-(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. 
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres. 
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS-relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt.


Bestel hier je tickets

 

Vragen en meer informatie
Op www.knhs.nl/instructeurscongres vind je alles over het KNHS Instructeurscongres. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het KNHS Instructeurscongres? Neem dan contact op de afdeling opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl als je vragen hebt over je licentiepunten of de registratie van de licentie voor instructeurs. Heb je praktische vragen over het KNHS Instructeurscongres over bijvoorbeeld de inhoud van het programma, de kaartverkoop, het parkeren, de route, of de tijden? Neem dan contact op met Anne Knoops van de Academy Bartels via a.knoops@academybartels.com.

Categorie: KNHS Instructeurscongres 2019, bijscholing, licentiepunten

Ander Nieuws

  • RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie
    RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie
  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’