­ Bart van der Maat tweede in GP De Peelbergen - KNHS

Bart van der Maat tweede in GP De Peelbergen

Geplaatst op 21 januari 2019 in Springen

In de 1.45m Grote Prijs De Peelbergen was het VDL Stud-ruiter James Billington die met Baltic VDL-merrie Fancy Roos VDL als tweede starter in de barrage de te kloppen tijd op scherp zette. En daarmee de eerste GP-zege van het duo veilig stelde. “Ik ben eigenlijk elke dag wel blij, maar vandaag helemaal”, lacht de winnaar. Voor TeamNl werd Bart van der Maat fraai tweede.

Van de 58 combinaties in de basisomloop bemachtigden er negen een barrrage ticket. Waaronder Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) en Niels Tacken met Alexia Z (v. Andiamo). Beiden deden een gooi naar de winst, maar allebei kregen ze een paal aan de benen en eindigden zo buiten de top vijf.

Zo vader, zo dochter
“Goed gedaan jongen!”, zegt TeamNl bondscoach Rob Ehrens na afloop van de barrage tegen Billington. De Brit traint sinds jaar en dag bij de Nederlandse springbondscoach van de senioren. “Ik heb veel te danken, zowel aan Rob als aan VDL Stud. Daar werk ik nu zeven jaar. VDL Stud heeft Fancy Roos zelf gefokt en ik heb haar vader, Baltic VDL, zelf nog gereden. De goede tijden herhalen zich van vader op dochter”, glimlacht de bescheiden zoon van Brits topruiter Geoff Billington.

Tot haar recht
“Ik rijd Fancy Roos nu een jaar en het is de derde keer dat ik haar in een CSI2* Grote Prijs start”, gaat Billington verder. “Ze was in de jonge paarden rubrieken al succesvol met Maud Roosendaal en later onder Pim Mulder. Ik heb met haar eerder in Zwolle al een 1.40m proef en in Geesteren een 1.35m gewonnen, maar nu komt ze op dit niveau ook tot haar recht. Het is een paard dat je het gevoel geeft dat het haar weinig moeite kost en vandaag viel alles mooi op zijn plaats”.

Van der Maat
Als een na laatste starter in de barrage sloot Bart van der Maat aan achter het Brits/Friese winnaarspaar. De nummer twee in deze ranking rubriek nam sportief bezit van de tweede plaats. De ruiter, geboren en getogen in Houten, was vol lof over zijn paard, zijn werkgever en tevens over de winnaar. Remco Been plaatste zich ondanks een fout op de uitspong van de dubbel met Heartbreaker-hengst Holland vd Bisschop als vijfde in de een na snelste tijd van 35.21.

Voor alle uitslagen

Tekst en Foto De Peelbergen/ Eva van den Adel

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan