­ Bayro weer de beste - KNHS

Bayro weer de beste

Geplaatst op 06 mei 2019 in Eventing

In het Poolse Sopot heeft Tim Lips met zijn schimmel Bayro weer een overwinning binnengehaald in een CCI4* wedstrijd. “Bayro liep weer heel fijn, net als in Strzegom een paar weken geleden waar we ook wonnen”, vertelt Lips.

Voor de Nederlandse eventers staat dit jaar in het teken van plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokyo. Dat kan voor een team startplaats via het EK en de FEI Nations Cup en voor een individuele startplaats door hoog genoeg op de wereldranglijst te staan. Voor het team is plaatsing zeker mogelijk, maar er zijn nog flink wat andere landen die ook aanspraak willen maken op de nog te vergeven team startplaatsen. Deze wetenschap heeft Tim Lips doen besluiten om de wedstrijden te rijden in Polen.
“Ik hoop natuurlijk zeker dat we ons als team plaatsen en ben ook absoluut beschikbaar voor het team dit jaar. Bayro kan de wedstrijden die hij nu in Polen heeft gelopen goed aan op zijn routine, dat kost hem niet onnodig veel kracht. Ik heb nu denk ik voor de wereldranglijst veel nuttige punten gepakt zodat we straks in iedere geval aanspraak kunnen maken voor een individuele startplek voor Nederland op de Olympische Spelen. Nu heb ik ook nog genoeg tijd om toe te werken naar het EK en de Nations Cups, ook met mijn andere paarden.”

Naast Bayro heeft Lips ook de beschikking over Eclips, Lacoste Z en Brent voor het EK en Nations Cup niveau. “Helaas kan ik er de eerste twee Nations Cups in Engeland en Italië niet bij zijn omdat ik dan met onze Chinese leerlingen naar andere wedstrijden moet. En laten we eerlijk zijn, zonder deze leerlingen had ik niet de mogelijkheid om zulke goede paarden aan te houden en al die wedstrijden te rijden.”

Het EK Eventing wordt van 28 augustus tot en met 1 september verreden in het Duitse Luhmuhlen. De eerste Nations Cup staat van 23 tot en met 26 mei op het programma in het Engelse Houghton Hall. Gedurende het seizoen volgen diverse wedstrijden met de afsluitende finale in Boekelo van 10 tot en met 13 oktober.

Foto Arnd Bronkhorst

Ander Nieuws

  • TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
    TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs