­ Bram Chardon pakt 10 Wereldbekerpunten in Leipzig - KNHS

Bram Chardon pakt 10 Wereldbekerpunten in Leipzig

Geplaatst op 20 januari 2019 in Mennen & para

De Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Leipzig ontaardde evenals in Genève en in Mechelen in een nek-aan-nek race tussen TeamNL menner Bram Chardon (Schipluiden) en de regerend Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australië, waarbij Exell uiteindelijk de overwinning opeiste. Koos de Ronde (Zwartewaal) eindigde op de vierde plaats. Ijsbrand Chardon (Schipluiden) maakte een fout en werd achtste.

Bram Chardon zette als eerste starter in de drive-off een snelle foutloze rit neer waar de als tweede geplaatste Zwitser Jérôme Voutaz met zijn Freiberger paarden niet aan kon tippen. Alle ogen waren vervolgens gericht op Boyd Exell die met 5 seconden voorsprong de ring in ging, aangezien de tijden van beide manches bij elkaar werden geteld. Er rolden maar liefst twee balletjes bij Exell, maar de Australiër schakelde nogmaals op en passeerde de finishlijn met nipt één seconde voorsprong op Bram waardoor hij met de winst aan de haal ging. De 10 Wereldbekerpunten gaan echter alsnog naar Bram, aangezien Boyd met een wild card reed.

Koos de Ronde reed in Leipzig met twee van zijn Lipizzanerpaarden achter zijn ervaren voorspan. Zijn basistijd was erg snel, maar helaas rolde er een balletje waardoor De Ronde net de drive-off miste.
Teleurstelling voor IJsbrand Chardon, die kostbare tijd verloor toen hij in de eerste omloop bijna een verkeerde poort reed in de marathonhindernis. Chardon wist zijn span terug te zetten en voorkwam hiermee 20 strafseconden, maar was niet meer in de gelegenheid dit goed te maken.

Bram Chardon maakte vandaag in zijn voorspan gebruik van de Lipizzaner Conversano XXIV 3 2I in plaats van de bonte Casper waarmee hij op vrijdag tweede werd: “Ik heb dit paard al eerder dit seizoen gebruikt in Lyon en Boedapest, hij is net wat sneller dan Casper. Mijn plan is om hem ook in Bordeaux te gebruiken dus vandaar dat ik er bewust voor heb gekozen om hem vandaag in te zetten. Ik kon in de tweede helft van de tweede omloop merken dat hij iets conditie miste. Ik raakte wat druk kwijt, waardoor ik een paar seconden verloor. Ik blijf deze opstelling doortrainen, ik heb hoge verwachtingen van dit span. Ik probeer steeds dichter bij Boyd te komen, het moet een keer lukken dat ik hem voor kan blijven!”

Uitslag CAI-W Leipzig 20 januari 2019:
1. Boyd Exell (AUS) 275,36
2. Bram Chardon (Schipluiden) 276,40
3. Jérôme Voutaz (SUI) 282,76
4. Koos de Ronde (Zwartewaal) 149,87
5. Chester Weber (USA) 150,90
6. Edouard Simonet (BEL) 159,87
7. Georg von Stein (GER) 183,77
8. IJsbrand Chardon (Schipluiden) 187,16

Stand na 9 van 9 wedstrijden (top 6 is gekwalificeerd voor de finale):
1 Boyd EXELL AUS 30
2 Bram CHARDON NED 27
2 Koos DE RONDE NED 24
4 Jérôme VOUTAZ SUI 20
5 IJsbrand CHARDON NED 19
6 Glenn GEERTS BEL 17
7 József DOBROVITZ GER 15
8 Edouard SIMONET BEL 13
9 Chester WEBER USA 13
10 Benjamin AILLAUD FRA 6

De finale vindt plaats in Bordeaux op 9 en 10 februari 2019.

Foto Bram Chardon door Digishots

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg