­ Carola Sneekes en senioren doen goed mee in finale EK Voltige - KNHS

Carola Sneekes en senioren doen goed mee in finale EK Voltige

Geplaatst op 28 juli 2019 in Voltige

Carola Sneekes heeft op het paard Safari H, met haar moeder Marjo Sneekes aan de longe, een twaalfde plaats behaald bij de dames solo op het EK Voltige in Ermelo. Het seniorenteam van Nederland werd achtste van de twaalf teams. “Ik denk dat iedereen heel erg tevreden kan zijn. Helemaal na een week hitte is deze prestatie neerzetten heel erg knap”, aldus bondscoach Diana van Klaveren.

Na de zevende plaats van de junioren op het gelijktijdig in Ermelo gehouden WK junioren waren er op de finale dag van het EK Voltige senioren op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo mooie resultaten voor de Nederlandse deelnemers. Carola Sneekes werd twaalfde in de individuele finale met een score van 7.538.
Bondscoach Diana van Klaveren: "Bij Carola Sneekes en bij het team is het redelijk goed gegaan. Er waren een aantal kleine verbeterpunten, maar je hebt bijna nooit een perfecte kür. Ik denk dat iedereen heel erg tevreden kan zijn. Helemaal na een week hitte is deze prestatie neerzetten heel erg knap!”

Bij de dames solo’s is het goud gegaan naar Katharina Luschin uit Oostenrijk haar finale-score was een 8.830. Het paard waar ze op voltigeerde was Fairytale 6 met aan de longe Maria Lehrmann. In de solo’s klasse heren veroverde de Fransman Lambert Leclezio de titel met een score van 9.001.

Met een 8.943 hebben Chiara Congia & Justin van Gerven uit Duitsland de Pas des Deux competitie gewonnen met het paard Picardo 13 met aan de longe Alexandra Knauf. Bij de senioren teams heeft Oostenrijk gewonnen met een 8.533 ze voltigeerden op het paard Alessio L’Amabile met aan de longe Maria Lehrmann.

Het Nederlandse seniorenteam eindigde met een score van 7.459 op de achtste plaats.

Foto’s: www.digishots.nl

Ander Nieuws

  • Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
    Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
  • Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
    Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis