­ Children en Yannick Jansen van Grunsven winnen in Chevenez - KNHS

Children en Yannick Jansen van Grunsven winnen in Chevenez

Geplaatst op 13 oktober 2019 in Springen

Yannick Jansen van Grunsven won in Zwitserse Chevenez de Grote Prijs met Ferrari, nadat hij met het Nederlandse ponyteam vrijdag al de tweede plaats veroverde in de Landenwedstrijd. De Children deden het nog beter op het concours bij de tot Zwitser genaturaliseerde springruiter Edwin Smits. Het team won de Landenwedstrijd. Yfke Priem was met Esprit de Pomme op de zevende plaats de beste Nederlandse combinatie in de Children Grand Prix.

Het was een succesvol internationaal concours voor de Nederlandse Children en ponycombinaties in Chevenez, Zwitserland. Yannick Janssen van Grunsven maakte het feestje compleet door met Fantasia de Grote Prijs voor ponyruiters te winnen. Daarvoor moest de ruiter uit Erp in de barrage afrekenen met elf concurrenten. Dat lukte met een foutloos parcours in de tijd van 36.16 seconden. Ook teamgenoten Fleur Holleman en Logan Fiechter hielden de lei schoon in de barrage en eindigden op de plaatsen 6 en 7.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs

In de Landenwedstrijd op vrijdag eindigde het Nederlandse ponyteam met een totaal van 6 strafpunten op de tweede plaats achter Ierland (4 strafpunten). Fleur Holleman bleef beide omlopen foutloos met Bora Bora.

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd

Na het EK-teamgoud en de winst in de FEI Nations Cup Series reisde Edwin Hoogenraat met een ‘nieuw’ Children-team naar Chevenez. Op zaterdag wonnen ze met een totaal van 3 strafpunten de FEI Nations Cup. Dubbel foutloze rondes waren er van Selma van Werkhoven met Lovely Lady en Jersey Kuijpers met Commanchi.
In de Grote Prijs Children was beste resultaat voor Nederland van Yfke Priem en Esprit de Pomme. Ze eindigden op de zevende plaats.

Klik hier voor de uitslag van de Landenwedstrijd en hier voor de uitslag van de Grote Prijs Children

Foto: Fleur Holleman en Bora Bora (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs