­ Children-team wint FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 - KNHS

Children-team wint FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019

Geplaatst op 29 september 2019 in Springen

Na het Europees teamgoud in De Wolden heeft het Nederlandse Children-team ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 gewonnen. Het team van bondscoach Edwin Hoogenraat was daarmee ook over-all winnaar van de FEI landencompetitie. Het team in de finale in Opglabbeek bestond net als op het EK uit Emma Bocken met Dagma, Jorinde Dolfijn en Povidence, Thijmen Vos en Theo en Finn Boerekamp op Gradini. “Dit kan gewoon beter”, vertelt Edwin Hoogenraat trots. “Het bewijst dat het EK goud geen toeval was.”

“Een prachtige dubbelslag om na het EK ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 en de over-all titel te winnen”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat.
De oranje-jassen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar kregen de overwinning in de finale echter niet cadeau. “We moesten met vijf andere landen in de barrage strijden om de eerste plek. De kwaliteit is zo hoog. Het was echt een reële proef in de eerste manche. In de barrage moesten alle vier mijn combinaties rijden. Ze zijn ondertussen wel wat gewend, dus kunnen goed omgaan met de druk. Al na drie combinaties was duidelijk dat we wonnen. We waren de enigen met drie foutloze barrageritten.”

Met de winst in de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 sluiten de Children een geweldig seizoen af. “We hebben ook de landencompetitie gewonnen, de finale en het goud op het EK. Dat kan gewoon niet beter. Ik had mijn gouden EK-team opgesteld in de finale. Dat laat maar weer eens zien dat het goud in De Wolden geen toeval was.”

De FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 voor de Children begon op donderdag met de landenwedstrijd met 11 landen. Nederland plaatste zich voor de finale op zondag door met slechts 1 strafpunt gedeeld tweede te worden met België. In de finale won Oranje na barrage van Duitsland, België met Frankrijk, Groot Brittannië en Spanje op de plaatsen vier, vijf en zes.

Pony’s
De ponyequipe begon de eerste manche van de Landenwedstrijd bijzonder goed met een foutloos resultaat waarmee ze zich plaatsten voor de finale. “In de Grote Prijs bleven er ook vier van de vijf foutloos, maar in de finale wilde het niet”, vertelt Hoogenraat. Het team (Mart IJland – Invisible E van het Juxschot, Lily Engelsman – Blackwoodland Rock, Fleur Holleman – Bora Bora, Pam Nieuwenhuis – Zeppe van de IJsseldijk) eindige met een totaal van 14 strafpunten op de zesde plaats.
“Toch hebben we een heel goed seizoen gehad”, kijkt Hoogenraat tevreden terug.

De junioren eindigden in de finale eveneens op de zesde plaats. Bondscoach Luc Steeghs had geen Young Riders team afgevaardigd naar de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 in Opglabbeek.

Uitslag FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 Children
1. Nederland, 0 (0, 138.95 sec barrage)
Emma Bocken (Weert), Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve)
Finn Boerekamp (Someren Heide), Gradini (v.Diarado)
Jorinde Dolfijn (Buitenpost), Providence (v.Air Jordan)
Thijmen Vos (Wierden), Theo 149 (v.Talkative xx)
2. Duitsland, 0 (4, 124.78 sec barrage)
3. België, 0 (4, 124.94 sec barrage)

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor alle uitslagen van de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019

Foto: Het gouden Children-team van het EK pakte wederom goud in Opglabbeek (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3