­ Claire de Ridder Nederlands senioren voltige kampioene - KNHS

Claire de Ridder Nederlands senioren voltige kampioene

Geplaatst op 05 mei 2019 in Voltige

Claire de Ridder is tijdens het CVI Ermelo, de internationale voltigewedstrijd in het Nationaal Hippisch Centrum, gehuldigd als Nederlands kampioene bij de senioren. Claire was niet de enige kampioene. Titels waren er ook voor Nynke Veldman en Mirthe van Mensvoort als junioren-pas de deux en voor Patrick en Laila van der Craats, die samen kampioen werden bij de senioren. Bij de teams won Roy Rogers en was er goud voor het Nationaal junioren team bij de junioren teams. Lotte Geelhoed won de individuele titel bij de junioren.

Claire de Ridder is Nederlands Kampioen geworden in de Senioren solo rubriek met een 7.131. Claire vertelt: ”Ik begon met een valse start in de plicht. Er zat veel verschil tussen de punten van de juryleden en daarom stond ik een halve punt achter Carola Sneekes. Zaterdag stond de technische test op het programma. We begonnen niet helemaal soepel, omdat ik met de opsprong tegen Pasca aanbotste. Ik heb me daarna heel erg goed herpakt en een hele goede technische test gevoltigeerd. Vanmorgen stond de kür op het programma en hier dacht ik: wat ben ik blij dat ik hier sta op het Nederlands Kampioenschap, met mijn eigen paard en longeur. Er was een goed gevoel en ik heb niet meer aan de plaatsing en punten gedacht, maar met een fijn gevoel gevoltigeerd en daarmee de overwinning binnen gehaald”.
Het zilver was voor Carola Sneekes met een puntentotaal van 7.012. Annebeth Kubbe veroverde in Ermelo het brons.

De juniorentitel 2019 ging naar Lotte Geelhoed, onder leiding van longeur Manon en op het paard Kjeld.
Bij de junioren Pas des Deux hebben Nynke Veldman en Mirthe van Mensvoort met het paard Wim en aan de longe Meta Jans met een 6.216 de Nederlandse titel in de wacht gesleept. Bij de Senioren Pas des Deux zijn Nederlands Kampioen geworden Patrick en Laila van der Caats met een 6.274 onder leiding van Sophie van der Laan en het paard Amazing.

Teams
Bij de teams klasse ZZ hebben Team Roy Rogers en voltigeteam de Wittegheit gestreden voor de Nederlandse titel. Team Roy Rogers heeft hun nieuwe thema “Save the Ocean” gepresenteerd en zijn daarmee Nederlands Kampioen geworden met een 6.892. Het Nationaal Junioren Team onder leiding van Nicky Heyboer met het paard Buick Hill is Nederlands Kampioen geworden met een 6.658 bij de jeugd.

Junioren-solo’s
Nederlands Kampioen bij de Junioren is geworden Lotte Geelhoed met het paard Kjeld en aan de longe Manon Swanenburg, zij hebben samen een score behaald van een 7.395. Renske van Schaik 6.955 heeft de zilveren medaille behaald en Charlotte Seidel heeft met een 6.886 de bronzen medaille binnen gesleept.

Klik hier voor de uitslagen

Foto: Claire de Ridder (Arjan van der Spek)

Ander Nieuws

  • Afvaardiging EK Voltige Junioren en Young Vaulters bekend
    Afvaardiging EK Voltige Junioren en Young Vaulters bekend
  • Data Regiokampioenschappen 2022
    Data Regiokampioenschappen 2022
  • Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
    Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt