­ Column Theo Fledderus: Feest voor de paardensport - KNHS

Column Theo Fledderus: Feest voor de paardensport

Geplaatst op 14 augustus 2019

Inmiddels hebben we alweer enkele prachtige kampioenschappen in eigen land achter de rug. De afgelopen weken konden we zelfs dichtbij ‘huis’ genieten van sport op wereldniveau. Als ik op kantoor uit het raam keek, had ik bij wijze van spreken zicht op het EK/WK Voltige voor senioren en jeugd, en nog recenter kon al het vierbenige toptalent worden aanschouwd tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden op het Natio-naal Hippisch Centrum te Ermelo. Allemaal hartstikke mooie en geslaagde evenementen. We kunnen trots zijn dat we deze als hippisch Nederland mogen organiseren!

Inmiddels gaan we op ons Centrum gewoon door. De buren van het KWPN organiseren er momenteel hun KWPN Kampioenschappen en vanuit de KNHS is de aandacht gericht op de Hippiades. Dit sportieve festijn voor de beste combinaties uit de basissport begint op vrijdag 23 augustus voor de voltigeurs, waarna een dag later de ponyruiters in de disciplines dressuur en springen aansluiten voor hun Hippiade. We hebben het programma interessanter gemaakt en de inrichting ziet er prachtig uit. Ik durf te stellen dat dit een bijzondere editie voor onze jongste ruiters en hun aanhang belooft te gaan worden!.

Naast de Hippiade is ons vizier vanzelfsprekend volop gericht op de Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur in Rotterdam, van 19 tot en met 25 augustus. We staan aan de vooravond van iets historisch, aangezien dit EK het een na grootse paardensportevenement wordt dat ooit in Nederland is georganiseerd. De organisatie is dezelfde als die achter het CHIO Rotterdam en dus ervaren. Ze doen dit gewoon erg goed. Ze organiseren naast de sport diverse side-events, betrekken scholen en maneges en promoten de para sport. Er zijn ook veel kleinere sponsoren, zodat er een goede binding is met het bedrijfsleven.

Wel moet ik bekennen dat je van het EK nog niet zoveel merkt buiten de paardenwereld. Maar ik denk dat dit ook wel goed gaat komen. Onder meer de NOS besteedt veel aandacht aan het evenement. Verder wordt er veel gedaan vanuit TeamNL, heb ik vernomen dat de kaartverkoop goed loopt en dragen we als KNHS natuurlijk ook ons steentje bij. Recent hebben we de Rabo Clubtribune actie gehad. Een lid van de Delflandruiters heeft deze gewonnen en kan dus tijdens het EK met haar hele vereniging plaatsnemen op de Rabo Clubtribune. Actueel lopen nog de TeamNL Fanseats actie, waarbij kaartjes voor de riders tribune gewonnen kunnen worden (hoe leuk is het om tussen de ruiters zelf te zitten!), en de kortingsactie op kaartjes voor diverse dagen en dagdelen (code KNHSLedenvoordeel). We hebben recent de webshop geopend, speciaal om teamkleding te kunnen kopen voor het EK. We hopen veel oranje op de tribunes te gaan zien en onze leden in grote getale te mogen verwelkomen in Rotterdam. Het wordt echt een feest voor de paardensport!

Theo Fledderus (1956, Diever) is algemeen directeur van de KNHS. Voorheen was Fledderus onder meer algemeen directeur van NOC*NSF en interim-directeur bij de judo- en schaatsbond.

Categorie: column, vanhandveranderen

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
    Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
  • Column Theo Fledderus: onder druk
    Column Theo Fledderus: onder druk
  • Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
    Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst