­ CSI Eindhoven pakt uit met top deelnemersveld - KNHS

CSI Eindhoven pakt uit met top deelnemersveld

Geplaatst op 30 mei 2019 in Springen

Het internationaal springconcours CSI Eindhoven staat vier dagen lang in het teken van topsport. Van 28 mei tot en met 2 juni komen Nederlands beste ruiters en internationale ranking toppers voorbij aan de Karpendonkse Plassen. Er wordt naast de winst gestreden om wereldbekerpunten, een Knegt tractor en de Grote Prijs geldt als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De huidig Nederlands kampioen springen bij de senioren, Leopold van Asten, en de reserve-kampioen Kevin Jochems maken hun opwachting. Net als de Grote Prijs winnaar van vorig jaar, Frank Schuttert en voormalig Derby winnaars Joy Lammers en Wout-Jan van der Schans. Ook smaakmakers Sanne Thijssen, Gerco Schröder, Doron Kuipers en Robert Whitaker zijn van de partij.

Wereldtoppers
Uit de top vijftig van de wereldranglijst hebben naast Maikel van der Vleuten ook diverse buitenlandse toppers zich aangemeld. Zo komen Belg Nicola Philippaerts, Italiaans zwaargewicht Alberto Zorzi en de Ierse Darragh Kenny rankingpunten verzamelen. Piet Raijmakers jr., Rob Heyligers, Reggy Hoffmann en Henk van de Pol vertegenwoordigen Brabants best.

Ladies Day
De springrubrieken, waaronder de Rich Engergy Prix, beginnen hemelvaartsochtend op de zogenoemde Ladies Day. Traditiegetrouw vindt er een dameszadel show plaats en komen alle dames die zich uitgedost hebben met een hoed in aanmerking voor de ‘mooiste hoed verkiezing’. Sportieve hoogtepunten op het programma zijn de Lichtstad Tour op vrijdag, de Bouwbedrijf Van Grunsven Derby op zaterdag en de slotrubriek op zondag, de 1.55m VDL Groep Grote Prijs.

De het programma en resultaten zijn te vinden op: www.csi-eindhoven.nl

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan