­ De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij? - KNHS

De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij?

Geplaatst op 21 februari 2019 in Springen

Op 24 maart is het zo ver, dan wordt de finale van de KNHS FNRS Springcompetitie in Ermelo verreden. Het is de tweede keer dat de finale in Ermelo plaatsvindt en het belooft net als vorig jaar een groot feest te worden. We maken er voor de deelnemers en hun supporters weer een onvergetelijke dag van. Kom je ruitersportcentrum aanmoedigen met een gaaf spandoek en maak kans op een bedrijfsbezoek bij Alice Naber-Lozeman of doe mee aan de stokpaardjesrace.

De afgelopen maanden hebben honderden ruiters gestreden om een plek in de finale van de Springcompetitie door deel te nemen aan regioselecties en de halve finale. Nieuw dit jaar is dat de landelijke voorronde is komen te vervallen en daarvoor in de plaats een extra regioselectie is gekomen waar ruiters zich konden plaatsen voor de halve finale. Rechtstreekse plaatsing voor de finale kwam hiermee te vervallen. Vanuit de halve finale worden de beste 20 ruiters per categorie (S40, S60 en S80) afgevaardigd naar de finale. Van deze 60 ruiters wordt per categorie de beste ruiter uitgeroepen tot Best springende Manegeruiter van het jaar. Ook wordt het Best springend Ruitersportcentrum van het jaar gehuldigd.

Spandoeken wedstrijd
Kom je jouw ruitersportcentrum aanmoedigen met een mooi spandoek? Een onafhankelijke jury bekijkt alle spandoeken bekijken en kiest een winnaar. Het winnende ruitersportcentrum mag met 20 personen op bedrijfsbezoek bij internationale eventing amazone Alice Naber-Lozeman in Biddinghuizen.

Stokpaardjesrace
De deelnemers die meedoen aan de finale van de Springcompetitie mogen één persoon opgeven voor de Stokpaardjesrace ‘de Grote Prijs van Ermelo’! Na elke categorie is er tijd voor een ronde van deze race. Per ronde kunnen er 10 deelnemers meedoen, waarmee er in totaal ruimte is voor 30 deelnemers. We hebben dit jaar stokpaardjesraces in drie categorieën: De Grote Prijs 40, 60 en 80cm. In de categorie 40cm mogen kinderen jonger dan 12 jaar meedoen. In de categorie 60cm, kinderen van 12 tot 16 en de categorie 80cm is voor 16 jaar en ouder.

De KNHS en FNRS zorgen voor getrainde stokpaardjes voor deze race. Wil je meedoen aan de stokpaardjes race? Vraag dan of het ruitersportcentrum waar je rijdt, je hiervoor opgeeft. De uiterste inschrijfdatum is 15 maart. Let op, per deelnemer mag er één persoon worden aangemeld, de aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst en vol is vol! Wie strijdt er mee om de Grote Prijs van Ermelo en wint een mooie prijs?

Strodorp
Speciaal voor de (supportende) kinderen is er een kinderpleintje ingericht waar kinderen een paardentaart kunnen maken, geschminkt kunnen worden en een mooie kleurplaat kunnen maken. Hier zijn ook verschillende lekkernijen te koop.

Toegang en parkeren
De toegang en parkeren op het KNHS-centrum in Ermelo is tijdens de KNHS FNRS Springcompetitie gratis. Neem al je supporters mee of kom je ruitersportcentrum aanmoedigen!

Kijk voor meer informatie over de KNHS FNRS Springcompetitie op www.knhs.nl/springcompetitie

 

Foto: www.imadia.nl

Categorie: KNHs FNRS Springcompetitie

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P