­ Derde regioselectie KNHS-FNRS Springcompetitie 2019/2020 - KNHS

Derde regioselectie KNHS-FNRS Springcompetitie 2019/2020

Geplaatst op 02 december 2019 in Springen

FNRS-manege De Lourenshoeve in De Ham was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de derde regioselectie van de KNHS-FNRS Springcompetitie. De drie rubrieken S40, S60 en S80 kenden een groot deelnemersveld wat een spannende de strijd opleverde.

De selectiewedstrijd bij De Lourenshoeve was tot in de puntjes geregeld door het topteam van de organisatie. Alle vrijwilligers waren zeer goed op elkaar ingespeeld wat er voor zorgde dat de wedstrijddag erg soepel verliep. Ook de deelnemende manegeruiters wisten hun zenuwen goed onder controle houden en lieten verschillende mooie ritten zien. De twaalf hoogstgeplaatste deelnemers per categorie hebben een startbewijs te pakken voor de landelijke halve finale op 9 februari bij Stal Groenendaal in Bunschoten.

In de hoogste klasse, de S80, ging de overwinning naar Leanne Nicolaas van Stal Groenendaal. Zij reed op het paard Erika een score bij elkaar van 75,9 punten. Datzelfde aantal punten was er voor Eva Hollegien van Stal Groenendaal die daardoor met Star de klasse S60 op haar naam schreef. In de rubriek S40 was Merel Postma van RSC De Meiden van Haarman de beste. Zij behaalde 76,4 punten -tevens de hoogste score van de dag- dankzij haar nette rit met MVH Valentino.

Er staat nu nog één regioselecties gepland op:

Zondag 15 december 2019: HC De Delft in Assendelft

De halve finale is op 9 februari op Stal Groenendaal in Bunschoten en de finale wordt op 22 maart verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Kijk voor meer informatie over de KNHS FNRS Springcompetitie op www.knhs.nl/springcompetitie.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF