­ Dinja van Liere indoorkampioen klasse ZZ-Zwaar met Spice Girls kür - KNHS

Dinja van Liere indoorkampioen klasse ZZ-Zwaar met Spice Girls kür

Geplaatst op 02 maart 2019 in Dressuur & Para

Als eerste van de ochtend kwam Dinja van Liere aan start met de merrie Haute Couture en behield de eerste plaats met een percentage van 69,714%. Dinja was erg tevreden met de proef en selecteerde zich samen met zeven andere combinaties om de Finale Kür ZZ-Zwaar te rijden. Laurens van Lieren haalde met Grandeur A het zilver. Jeroen Okkema kreeg de bronzen medaille omgehangen.

Dinja is heel erg fan van Haute Couture en sprak vol enthousiasme over de merrie: ‘’Het is een paard met heel veel kwaliteit en het enige dat ik moet doen is goede proeven sturen. Er kan van alles gebeuren en ik was vanmorgen blij met de proef maar vond het wel spannend hoe ze zou reageren op de muziek van de Kür. Ik heb namelijk nog nooit een Kür met Haute Couture gereden’’.

De kür

Dinja stak haar hand op en de muziek startte. Verschillende toeschouwers uit het publiek kregen een lach van oor tot oor op hun gezicht. Uit de speakers van het KNHS-centrum kwam geen muziek zoals we wel vaker horen maar hoorden we een nummer 1 hit van de Spice Girls. Dinja was als tiener fan van de Spice Girls en zei hierover: ‘’Ik was vroeger heel erg fan en de muziekkeuze is misschien een beetje fout maar ik vind het zelf heel erg cool. Ik dacht ik wil dit gewoon en niemand heeft het.’’

Met de Spice Girls kür bleef Dinja op de eerste plaats staan en haalde in de kür een score van 71,917%. Na afloop sprak de KNHS met Dinja en zei ze het volgende: ‘’We gingen voor de winst vandaag en ik weet dat ze het kan want ze heeft zoveel kwaliteit. Vooral het drafgedeelte was heel erg fijn, maar in de galop hadden wij soms wel wat spanning. Bij het aan galopperen kreeg ze van de muziek toch wat spanning en de eerste pirouette was misschien niet heel mooi. Maar ik heb toch een foutloze kür kunnen neerzetten en ben erg tevreden.’’

Laurens van Lieren haalde in de kür zijn totaal score op en pakte met Grandeur A het zilver met 69,724%. Jeroen Okkema kreeg de bronzen medaille omgehangen. Hij kreeg met Hyatt een percentage van  69,676%.

Uitslag
ZZ-Zwaar De Nederlandse Loterij Prijs
Goud Dinja van Liere (Kapelle) - Haute Couture (v. Connaisseur), 69,714%-71,917% totaal 70,816%
Zilver Laurens van Lieren (Schore) - Grandeur A (v. Jazz), 68,905%-70,542% totaal 69,724%
Brons Jeroen Okkema (St. Willebrord) - Hyatt (v. Lord Leatherdale), 68,81%-70,542% totaal 69,676%

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Tips van de top: De juiste hulpgeving
    Tips van de top: De juiste hulpgeving