­ Diverse side-events in aanloop en tijdens het EK Rotterdam 2019 - KNHS

Diverse side-events in aanloop en tijdens het EK Rotterdam 2019

Geplaatst op 26 april 2019 in Dressuur & Para , Springen

Gisteren hadden de leerlingen van OBS Pantarijn uit Rotterdam, binnen het project Werken als een Paard Vakantieschool, de primeur om op het terrein van de Rotterdamsche Manège kennis te maken met Tebbie. Ook mochten zij het EK-parcours springen met echte hindernissen, dat vanwege de aankomende EK's speciaal voor kinderen van Rotterdamse basisscholen is gemaakt. Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Festivals zorgen samen dat Rotterdam als Host City van de EK's prominent op de kaart komt te staan, zowel voor de Rotterdammers als voor de bezoekers van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur 2019.

Tebbie te zien in Rotterdam
Para-dressuuramazone en paralympisch en wereldkampioen, Sanne Voets, maakte de typisch Rotterdamse naam van het iconische paard bekend. Het gigantische EK-paard (354kg en 2.90m hoog) gaat de komende maanden door de stad trekken. Voor de ‘pop-up’ events kunnen teams in verschillende categorieën zich vooraf inschrijven via de EK-website (vanaf 1 mei). Daarna vinden de eerste competities plaats met uiteindelijk een finale die voor de start van het EK zal plaatsvinden. Tebbie is tijdens de EK’s op het terrein van de EK’s te aanschouwen. Op deze locatie wordt geen competitie meer gehouden. Uiteraard kunnen bezoekers wel op de foto met het grootste paard van het EK.Meer dan 5000 kinderen aan het springen
Van 6 mei t/m 14 juni gaat Sportbedrijf Rotterdam met het springparcours met als titel 'Jump, jump, everybody jump!' langs basisscholen groepen 5 t/m 8. De inschrijvingen zitten al helemaal vol. In totaal gaan ongeveer 5000 Rotterdamse schoolkinderen onder schooltijd deelnemen aan het parcours. De 40 kinderen die het parcours het snelste (èn foutloos) afleggen kunnen zich plaatsen voor 'The Final' die op 27 juni in Ahoy plaatsvindt. Buiten de sportlessen op school wordt het parcours ook nog ingezet bij verschillende evenementen. 

"In aanloop, tijdens en na de EK’s vinden er tal van side-events plaats." zegt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019. "We willen verschillende doelgroepen kennis laten maken met de paardensport, kinderen stimuleren om te gaan sporten én laten zien hoe een topsportevenement als de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur de verbinding legt op maatschappelijk vlak met de stad. Zo geven wij invulling aan het EK-thema Connected by Horsepower!"

EK's komende maanden zichtbaar in Host City Rotterdam 
Rotterdam Festivals ontwikkelde samen met het oer-Rotterdamse Bureau Bunk het plan voor het iconische paard. "Het paard zal dit voorjaar en deze zomer op prominente plekken in Rotterdam zijn opwachting maken. Het paard zet aan tot team play; krachten bundelen en ‘m samen in beweging krijgen. Belangrijke elementen uit de EK’s die we op een laagdrempelige manier willen overbrengen op een zo breed mogelijk publiek" zegt Hedwig Hupkes van Rotterdam Festivals. “Daarbij zorgt Tebbie uiteraard voor prominente zichtbaarheid van de EK’s in de stad op een ludieke en speelse manier”.

Een aantal side-events wordt mede georganiseerd door Rotterdam Topsport en het Sportbedrijf Rotterdam. "Deelnemen aan sport verhoogt de kwaliteit van het leven in de stad, stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen en vergroot de binding van bewoners. Dit sluit perfect aan bij het overkoepelende thema van de EK’s: ‘Connected by Horsepower’. Met het parcours willen we zoveel mogelijk kinderen activeren en laten bewegen." aldus Edwin de Koning, project manager grote sportevenementen bij Sportbedrijf Rotterdam. "Tebbie kom je straks overal tegen. We hopen dat veel Rotterdammers met elkaar een team vormen en als team Tebbie zo snel mogelijk 50 meter verplaatsen. En dat die teams natuurlijk gaan strijden voor een plekje in de halve finales tijdens de kwalificaties op zaterdag 18 mei (parkeerplaats Ahoy Rotterdam) en zondag 30 juni  (parkeerplaats Topsportcentrum)."

"Binnen de hippische wereld leven de komende EK's al enorm. Alle Europese topruiters en -amazones hebben Rotterdam al prominent in hun agenda's staan," zegt Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport. "Het is leuk om te zien dat door dit activatie programma, dit grootste internationale paardensportevenement ook voor alle Rotterdammers alom zichtbaar wordt. Iedereen weet straks dat de EK's eraan komen!"

Over het EK Rotterdam 2019
De Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur zijn dit jaar in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus 2019. Dit hippische topsportevenement vindt plaats in het Kralingse Bos en aan de Kralingse Plas. Met steun van vele partners en sponsors en tal van maatschappelijke side-events worden deze EK's een evenement van wereldniveau toegankelijk voor iedereen. Een plek waar mensen, bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten en samen van de paardensport genieten. De EK's 2019 worden een sportieve beleving voor een nieuwe generatie fans, sponsors en toeschouwers van de hippische sport; Connected by Horsepower. 

Informatie over de sport, kaartverkoop en alle side-events voor, tijdens en na het evenement is te vinden op www.rotterdam2019.com. De Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur zijn ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. De officiële evenementen hashtags zijn #FEIEuros2019 en #ECRotterdam2019.

Bron: EK Rotterdam 2019

Categorie: EK Rotterdam 2019

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna